“Milli Eğitim Bakanlığı Müfredat Değişiklikleriyle Neyi Amaçlıyor?” “Milli Eğitim Bakanlığı Müfredat Değişiklikleriyle Neyi Amaçlıyor?”

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, yaz saati uygulamasını eleştirerek “AKP, bu uygulamayı kaldırmadıkça çocuklarımızın ışığını, güneşini çalmaya devam edecek” dedi.
     Mullaoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi. 
Binlerce öğrenci ailesinin ve çalışanın şikâyet ettiği kalıcı yaz saati uygulaması iktidar tarafından yine kaldırılmayarak kış saati uygulamasına geçilmedi. 
AKP, bu uygulamayı kaldırmadıkça çocuklarımızın ışığını, güneşini çalmaya devam ediyor.
Özellikle depremlerde yerle bir olan şehirlerimizde henüz yaşam normale dönmemiş, yıkıntılar, molozlar daha kaldırılmamış, sağlıklı eğitim koşulları sağlanmamış, sokaklar ışıklandırılmamışken ve bu nedenle çocuklarımız okul yollarında büyük sıkıntılar yaşarken, bu uygulamanın devam ettirilmesini anlamak mümkün değildir.
Çok erken saatte, zifiri karanlıkta okula gitmek zorunda kalan öğrencilerin ve ailelerinin psikolojisinin olumsuz etkilendiği, kısalan uyku süresi ve azalan uyku verimi nedeniyle, sinir sistemi, dolaşım ve bağışıklık sisteminin olumsuz etkilendiği, yapılan araştırmalarla ortaya konulmuştur. 
Fakat anlaşılan o ki iktidar için enerji şirketlerinin daha fazla kar etmesi çocuklarımızdan, onların ailelerinden ve emekçilerimizden daha önceliklidir. 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından uygulama ile tasarruf sağlandığı yönünde açıklamalar yapılsa da bütün bilimsel araştırmalar bu uygulama ile tasarruf sağlanmadığı yönündedir. Cambridge Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sinan Küfeoğlu'nun ve Elektrik Mühendisleri Odası’nın yaptığı araştırmalara göre, uygulamanın devamı ile maliyetlerin düşmediği, tüketimin azalmadığı ve tasarruf sağlamadığı gibi tam tersine israfın arttığını göstermektedir. 
Uygulamanın gerekçesi olarak sunulan, İTÜ tarafından hazırlandığı iddia edilen raporların bir türlü halka açıklanmaması bile uygulamanın enerji tasarrufuna bir katkı sağlamadığı, tam tersine elektrik tüketimini artırarak elektrik üretim ve dağıtım şirketlerinin daha fazla kar etmelerine yol açtığını açıkça göstermektedir. 
AKP iktidarı, zifiri karanlıkta, kışın soğuğunda, uykusuz, yorgun kalkıp yollara düşmek zorunda kalan binlerce çocuğumuzun ve emekçimizin güneşini çalmaktan vazgeçmeli, hiçbir bilimsel temele dayanmayan, halkımızın büyük bölümünün sıkıntı yaşamasına neden olan kalıcı yaz saati uygulaması derhal kaldırılmalıdır.
 Bu uygulama nedeniyle mağduriyet yaşayan ve bizler aracılığı ile konunun çözülmesini isteyen bütün kesimlerin sesi olmaya, çocuklarımızın ve emekçilerimizin yeniden ışıklarına, güneşlerine kavuşuncaya kadar gündeme getirmeye devam edeceğiz.
 Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları