(İZMİR) - Karabağlar Belediyesi, Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı 1. Birleşimi’ni Belediye Başkanı Helil Kınay’ın başkanlığında gerçekleştirdi.

Toplantıda, 1 ay boyunca yapılan çalışmalar hakkında konuşan Kınay, önceki dönem devam eden mevcut çalışmaların sürdüğünü belirtti. 58 mahallede hizmetlerin devam ettiğinin altını çizen Kınay, Atatürk Gençlik Merkezi, Yeşilyurt Pazar Yeri, Uzundere Gençlik Merkezi, Günaltay Pazar Yeri ve Sevgi Mahallesi Belediye Hizmet Alanı projelerinin ve yeşil alan düzenlemelerinin devam ettiğini söyledi. Yapılan tüm çalışmalarla ilgili belediyenin sosyal medya hesaplarından bilgilendirme yapıldığını belirten Kınay, hizmetlerin halka açık ve şeffaf bir şekilde sürdürüldüğüne vurgu yaptı.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYREK, 19 MAYIS KUTLAMALARINA KATILDI MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYREK, 19 MAYIS KUTLAMALARINA KATILDI

Önceki ay seçim döneminde söz verildiği gibi Muhtarlık Meclisi'nin de kurulduğunu belirten Kınay, meclisin ilk toplantısının yapıldığını hatırlattı. Toplantının ardından muhtarlarla tekrar bir araya geleceğinin altını çizen Kınay, tüm çalışmaların etkili ve verimli olması için hem bilgilendirme hem de koordinasyonu birlikte devam ettireceklerini kaydetti.

'3 FİDAN' ANITI YAPILACAK

Yapılan bilgilendirmelerin ardından meclis gündemine geçilen toplantıda, meclisin vereceği önegeler konuşuldu. Toplantıda sokak hayvanlarından, kapalı pazar yerlerinin çok amaçlı kullanımı gibi birçok önergenin komisyonlara sevki oylandı. Önceki gün anma etkinlikleri düzenlenen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın anılarını yaşatmak için Karabağlar'da '3 Fidan' parkı ve anıtının yapılması önergesi değerlendirmeye alındı. Yapılan oylamaların ardından, birimlerden gelen önergeler görüşüldü.

SMA HASTASI GÜLSİMA BEBEK İÇİN DESTEK ÇAĞRISI

Birimlerin sunduğu önergelerin ilgili komisyonlara sevkinin oylanmasının ardından dilek ve temennilere geçildi. Toplantıda Karabağlar’da yaşayan SMA hastası Gülsima bebek için destek çağrısında bulunulurken, özel gereksinimli vatandaşlar için çalışmalar yapılması konusu tartışıldı. Meclisten gelen işitme engelli vatandaşlar için tercüman önerisine yönelik Kınay, gelecek toplantıda bu desteğin sağlanması için harekete geçeceklerini belirtti.

Kapanışta söz alan Kınay, önce bütün emekçilerin 1 Mayıs'ını kutladı, ardından Hıdırellez için tutulan dileklerin kabul olmasını temenni etti. Sözlerini sonlandırırken 3 Fidan'ı anan Kınay, “Her yol Deniz’lere çıkar” dedi.

 

 

Kaynak: anka