(İSTANBUL)- Kartal Belediyesi'nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlediği etkinlikler, renkli görüntülere sahne oldu. 

Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, doğal kaynakların giderek azalmasını, çevre kirliliğinin artmasını, çevreyi ve doğayı korumanın önemini, Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlediği etkinliklerle bir kez daha vurguladı. Kartal Meydanı’nda düzenlenen etkinlikler, atölye çalışmalarından sahne gösterilerine, oyun gruplarından sergilere kadar keyif dolu bir program eşliğinde gerçekleşti.

Etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcıları Adem Uçar ile Dilek Kars, birim müdürleri çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, sahne gösterileri ile başladı. Müzik performanslarının yanı sıra teatral gösteriler vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görürken, sanatçıların sahne performansları ise vatandaşlara keyifli anlar yaşattı. Etkinliğin devamında ilçedeki okulların sahne gösterileri düzenlendi. Çevre ve geri dönüşüm temalı gösterilerde en çok beğenilen okul gruplarına ödül verildi. Basketbol topu ve yazıcıdan oluşan ödülleri, belediye başkan yardımcıları ile idari yöneticiler, öğrencilere takdim etti. Öte yandan, etkinlik süresince belediye tarafından vatandaşlara patlamış mısır ve pamuk şeker ikramı yapıldı.

Konyaaltı kreşlerindeki minikler, mezun olmanın heyecanını yaşadı Konyaaltı kreşlerindeki minikler, mezun olmanın heyecanını yaşadı

Kutlamalar boyunca etkinlik alanında çevre ve geri dönüşüm temalı atölye çalışmaları devam ederken, çocuk ve genç çevreciler de oyun gruplarında doyasıya eğlendi.

“Çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek bizim gurur kaynağımız”

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dilek Kars, “Her sene olduğu gibi bugün de 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Kartal Meydanı’ndayız. Sizleri burada görmek çok mutluluk verici. Bugün de Kartal ilçesinde yer alan okullar ile birlikte kutlamalarımız başlamış bulunmakta. Emeği geçen tüm çalışanlara ve tüm okullara teşekkür ediyorum. Kartal’da, Başkan'ımız Sayın Gökhan Yüksel’in vizyonu ve önderliğinde çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek en büyük gururlarımızdan biri. Bunun için burada yüzlerce öğrencimizi görmek bizleri çok mutlu ediyor. Kartal için, gelecek için bu uğurda çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: anka