Basın Emekçilerinden  Başkan Karaçay’a Ziyaret Basın Emekçilerinden Başkan Karaçay’a Ziyaret

 “Defne Biziz, Biz Defneyiz” Yerel Yönetim Çalıştay bileşenleri 6 Şubat depreminin 11. ayında Defne İlçesi Aşağıokçular Mahallesinde basın açıklaması düzenledi.
Çalıştay Bileşenleri ve çok sayıda yurttaşın katılmasıyla ellerinde dövizlerle yürüyen kalabalık sık sık “İnsanca bir yaşam istiyoruz” sloganını atarak Aşağıokçular Mahallesinde basın açıklamasının yapılacağı yere yürüyüş gerçekleştirildi.
Basın açıklamasını “Defne Biziz, Biz Defneyiz” Yerel Yönetim Çalıştay bileşenleri adına Eylem Mansuroğlu okudu.
Mansuroğlu, yapılan Resmi açıklamalara bakıldığında Hatay’ da sorun yokmuş gibi oduğunu fakat mahallelere gelip bakıldığında durumun hiç de böyle olmadığını vurguladı.   
“DEFNE BİZİZ, DEFNE’Yİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ!”
Mansuroğlu’nun okuduğu basın açıklamasının tamamında şu ifadeler yer aldı:
"Bundan tam 11 ay önce evlerimiz, kentimiz yıkılmış ve on binlerce canımızı yitirmiştik. Üç gün boyunca hiçbir devlet kurumunu yanımızda görmeden yaşama tutunmaya çalıştık. Sonra hayatımız çadırlara, konteynerlara taşındı. Soğuğa, toza, karanlığa, belirsizliğe terk edildik. Şimdi devlet “kentte çadır görmek istemiyoruz” diyerek nerede bir çadır varsa onu kaldırmanın derdinde. 
Mesele insanların kötü koşullarda yaşamasıysa biz de sağlıksız çadırlarda, toplama kampı gibi konteyner kentlerde yaşamak istemiyoruz. Ama mesele halka “görüntü kirliliği” muamelesi yapmaksa ona itirazımız. “Kör olma da gör!” diyoruz. Hatay üşüyor, Hatay evsiz, Hatay elektriksiz, Hatay yolsuz, Hatay geleceksiz, Hatay’ın geleceği belirsiz. Bu ülkeyi yönetenlere, bu ülkenin kasasını elde tutanlara, bu halka karşı sorumlu olanlara “Hatay’ı gör!” diyoruz.
Hâlâ enkaz altından çıkarılmayı bekleyen kayıplarımız var. Hâlâ halk sağlığını hiçe sayan tozlu yıkımlar sürüyor; yaşam alanlarımıza, doğamıza moloz dökülüyor. Hâlâ altyapımız yok, yollarımız bozuk, toplu taşıma yetersiz, sularımız kirli, elektriklerimiz sık sık kesiliyor.
Resmî açıklamalara bakılırsa sorun yok. Ama gelin yıkıntılar arasındaki mahallelerimizi görün. Hatay tozlu, Hatay üşüyor, Hatay karanlıkta. 
Bu ülkeyi yönetenler, yasaları çıkaranlar, kamu kaynaklarını kullananlar Hatay halkının ne yaşadığı, ne istediği ile ilgilenmiyor. Halkın çıkarlarını değil inşaat şirketlerinin çıkarlarını savunuyorlar. Bizim ne halde yaşadığımızı görmek, ne dediğimizi duymak istemiyorlar. Ama biz köşemize çekilip susmayacağız. Bir araya gelecek, birbirimizi yalnız ve çaresiz bırakmayacağız. Omuz omuza verecek haklarımızı savunacağız.
Bugün Defne’den hep birlikte sesleniyoruz. Kaderimize terk edildiysek, kaderimizi kendi elimize almayı da biliriz. Nasıl ki 11 ay omuz omuza verip yaşam mücadelesi verdik, bu güzel kenti yeniden ayağa kaldırmasını da biliriz. Hayatı biz var ediyorsak, bu kenti, evlerini, bahçelerini, işyerlerini tırnağımızla kaza kaza nasıl var ettiysek yeniden inşa etmesini de biliriz. Bu kenti Defne’ye yakışır şekilde yönetmesini de biliriz.
Defne biziz, omuz omuza verip bu güzel kenti yeniden inşa edeceğiz!
Defne biziz, yöneten de biz olacağız!"
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları