Türkiye’nin ilk ve tek Domates İhtisas Fuarı olan 'Kumluca Expo Sağlıklı Gıdanın Başkenti Kumluca Domates İhtisas Fuarı'nın açılışı, Başkan Köleoğlu ve birçok katılımcı eşliğinde Kumluca Toptancı Hali'nde yapıldı. Önde gelen sektör paydaşlarının geniş katılım gösterdiği, 52 standın açıldığı fuar, zengin programlarıyla ziyaretçilerini ağırlayacak.

Fuarın açılışı, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Kumluca İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbulut, Cumhuriyet Halk Partisi Kumluca İlçe Başkanı Fahreddin Karaöz, Kumluca Komisyoncular Derneği Başkanı Rahmi Açıkyürek, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selçuk Çınar, Ziraat Mühendisleri Oda Başkanı Ali Top, Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Bayram İğneli, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Fahri Özen, Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökçe, Kumluca Sanayi Kooperatif Başkan Vekili Hüseyin İğneli, Kumluca Ticaret Borsası (KUTBO) Başkanı Fatih Durdaş, Ulaştırma Hizmetleri Odası Başkanı Şaban Eren, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mehmet Aksoy, Saadet Partisi Kumluca İlçe Başkanı Ergün Eren, Deva Partisi Kumluca İlçe Başkanı Veysel Akın, Milliyetçi Hareket Partisi Kumluca İlçe Başkanı Yücel Kaplan, İyi Parti İlçe Başkanı Ali Okur İyi Parti Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kadir Ulusoy, meclis üyeleri ve çok sayıda sektör paydaşının katılımıyla gerçekleşti. 

BAŞKAN KÖLEOĞLU: "ÇİFTÇİMİZİN EMEĞİNE SAHİP ÇIKIYOR, TÜM TÜRKİYE’MİZE VE DÜNYAYA TANITIYORUZ"

Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, açılışış töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Kumluca’mızdaki Sağlıklı Gıdanın Başkenti Domates İhtisas Fuarına hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bugün burada geleceğe çok büyük bir adım atıldı ve bu adımda birlik beraberlik içinde yapıldığının bir göstergesi olarak bunu tescil ettik. Aslında bir amacımız vardı. Kumluca’mızı sağlıklı gıdanın markası haline getirerek Türkiye’deki ve dünyadaki bütün uluslararası fuarlarda temsil etmek. Sağlıklı gıdanın başkenti Kumluca domatesimizin tescilini yaparak, dünyada Kumluca’mızı tanıtmak için bir amaç uğruna yola çıktık. Amacımız tabii ki büyük. Domates çeşitlerimizi görüyorsunuz, hani derler ya 1001 çeşit diye. Türkiye’mizin yüzde 60’ının sebze ihtiyacını karşılayan Türkiye’nin sebze deposuyuz. Domates filizinden lekelenmiş elleri nasırlı ablalarımız, üreticilerimiz ve buradaki bütün çiftçilerimizin, üreticilerimizin dostu komisyoncularımızla birlikte çalışıyoruz. Kumluca Expo, bütün sivil toplum kuruluşlarımızın tek yürek olduğu bir organizasyon şirketi oldu. Çiftçilerimizin arkasındayız, onlara sahip çıkıyoruz. Bir sonraki fuarımızı uluslararası boyuta taşıyarak fuarımıza dünyanın birçok noktasından domateslerimizin tadını ve seralarımızda nasıl yetiştiğini merak eden tüm dünyadaki üreticileri Kumluca’ya davet edeceğiz.

"DOLUSAVAR KALKANIMIZLA KUMLUCA’MIZI KORUYORUZ"

Domatesimize sahip çıkmak için Göksu’da, Kum Mahallemizde bütün o dolusavar kalkanlarıyla domatesimizin değerini biliyoruz dedik.

Dolu Önleme Cihazımızla, Kumluca’mızın sağlıklı sebzelerini koruduk. Sera atıklarının önüne geçtiğimiz Organik Gübre Tesisimizi Belediyemize kazandırdık. Kumluca Belediyesi Organik Gübre Tesisi Projemizle, bütün sebze atıklarımızı gübre yaptık ve üreticilerimize ücretsiz gübre desteği sağladık."

BAŞKAN KÖLEOĞLU VE KATILIMCILAR, AÇILIŞ KURDELESİNİ KESTİKTEN SONRA STANTLARI ZİYARET ETTİ

Başkan Köleoğlu ve katılımcılar, açılış kurdelesini kestikten sonra stantları ziyaret etti. Katılımcılara, Kumluca Belediyesi Aşevinde hazırlanan domates çorbası ve domates sosları ikram edildi.

Kumluca’da sadece Beydağı’nda yetişen ve Başkan Köleoğlu’nun Kumluca’nın yerel ürünlerine verdiği önem dolayısıyla satışı gerçekleştirilen ve coğrafi işaret alınan Beydağı fasulyesi ve Kumluca yöresinde yetişen sebzelerin kurutulmasıyla lezzetlenen ürünler, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

BİRİNCİLİK ÖDÜLLÜ ORGANİK GÜBRE, ÇİFTÇİYE ÜCRETSİZ OLARAK DAĞITILACAK

Başkan Köleoğlu’nun Kumluca’ya kazandırdığı çok önemli projelerden biri olan birincilik ödüllü organik gübre, pazar günü yapılacak etkinlikle Çiftçilik Belgesi olan çiftçilere, ücretsiz olarak dağıtılacak.

Öte yandan, Kumluca Belediyesi'nin KumPati Mama Üretim Tesislerinde üretilen, KumPati mamaları da katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

 

 

Kaynak: anka