(İSTANBUL) - Yaklaşan Anneler Günü öncesinde bir değerlendirme yapan Marka Geliştirme Uzmanı Berat Kızılel, “Annelerin pek çoğu çocuklarından artık çiçek ya da hediye yerine eve erzak almalarını istiyor. Vatandaşın durumu o noktaya geldi. İşe yaramayan bir kahve makinası ya da sonunda çöpe gidecek bir çiçek yerine kıyma, et, deterjan isteyen anneler var. Vatandaş karnını doyurmanın derdinde” dedi. 

Artan fiyatlar, küçük de olsa bir hediye ile annesinin Anneler Günü'nü kutlamak isteyen vatandaşı da vurdu. Bu özel günü en azından çiçek alarak geçiştirmek isteyen vatandaş bir çiçeğin buketine en az 500 TL ödeyecek. Özel günlerde internet üzerinden yaptığı satışlarla işletmesini ayakta tutan esnaf da Anneler Günü'nde enflasyon mağduru olacak. 

Konuya ilişkin değerlendirme Marka Geliştirme Uzmanı Berat Kızılel'den geldi. Kızılel, bu yıl 12 Mayıs Pazar günü kutlanacak Anneler Günü öncesinde şu değerlendirmeyi yaptı:

“Anneler Günü, Babalar Günü, Sevgililer Günü, hem dükkan sahibi olup hem de sosyal medya satışı yapan binlerce esnaf için bellerini doğrultma dönemleridir. Bu günlerde yapılan satışlarla borçlarını öderler, bir sonraki ayların planlarını da bu ödemelere göre yaparlar. Ama son birkaç yıldır sürekli artan enflasyon yüzünden bu özel günler de bekledikleri gibi geçmiyor. Yani bu Anneler Günü'nde de 'Umudumuz yine başka bahara kaldı’ diyecekler, öyle sanıyorum. Elektronik eşyalara zaten yaklaşmak mümkün değil. En uygun fiyatlı elektronik eşya Türk kahvesi makinesi. Onun bile en uygun fiyatlısı bin TL. Vatandaş da haliyle şöyle düşünüyor: Bu makinaya sırf Anneler Günü diye bu kadar ödeme yapılır mı? Çünkü bir yandan ev geçindirmek zorundalar. Zaten bugün sorduğunuz herhangi bir ürün yarın zamlanabiliyor. Enflasyon bu durumdayken, vatandaş annesini mi düşünsün cebini mi, arada kaldı. Annelerin pek çoğu çocuklarından artık çiçek ya da hediye yerine eve erzak almalarını istiyor. Vatandaşın durumu o noktaya geldi. İşe yaramayan bir kahve makinası ya da sonunda çöpe gidecek bir çiçek yerine kıyma, et, deterjan isteyen anneler var çünkü harcanacak paranın işe yaramasını istiyorlar. Çiçek ya da alınacak kıyafet, elektronik bir eşya karın doyurmuyor. Vatandaş karnını doyurmanın derdinde. Anneye hediye alamayan ama bugünü de boş geçirmek istemeyen pek çok vatandaş, ‘En azından çiçekle kutlayım’ diyor. Fakat orada da haberler kötü. En basitinden bir çiçek buketi 500 TL'den başlıyor. Çiçekçi esnafı da artan fiyatlardan dertli çünkü bu günler diğer esnaflara oranlara çok daha önemli onlar için ama fiyatlar bu kadar arttığı için çiçek fiyatları da her geçen gün artıyor. O yüzden çiçek almak vatandaş için hayal oldukça, çiçekçi esnafı da kepenkleri indirmeye o kadar yaklaşmış oluyor.”

İZMİR’DE BAYRAM COŞKUSU İZMİR’DE BAYRAM COŞKUSU

ADVERTORIAL YAYIN

 

Kaynak: anka