Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün hazırladığı Ocak ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Hürriyet Kültür Merkezi’nde ‘Medusa’nın Gözyaşları İkinci Günah’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Elif Solak’ın yazdığı, Neşe Metin’in hem yönetip hem oynadığı, oyuncular; Ahsen Tosun, Berre Tosun ve Kadir Yıldırım’ın rol aldığı oyun, Kartallı seyircisinden tam not aldı. Hürriyet Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu kalabalık bir seyirci topluluğu izledi.

Tek perdelik komedi türündeki oyunda; Yunan tanrıları Poseidon, Athena ve Medusa’nın yaşamları günümüz komedisi unsurlarından beslenilerek seyirci karşısına çıktı. 65 dakika boyunca kahkaha dozunun eksik olmadığı oyunda, lanetli ve ölümsüz kardeşler Stheno ve Euryale ile ölümlü-fani Medusa’nın, Athena Tapınağı’nda başlayan hikâyeleri ve gelişen olaylar, mizahi bir dille aktarıldı. Salonun tamamen dolduğu oyunda, oyuncular ise performanslarıyla göz doldurdu.

Söylenen şarkılar ve birbirinden güzel sahne tasarımlarıyla izleyenleri adeta büyüleyen ekip, Kartallılara unutulmaz bir gece yaşattı.

 

Kaynak: anka