Narlıdere Belediyesi Meclis Toplantısı’nda Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu.

Narlıdere Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. Oturumu, Atatürk Kültür Merkezi içinde yer alan Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıda, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar anıldı.

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, depremlerin toplum üzerinde derin izler bıraktığını belirterek, şunları söyledi:

“Birçok ülkenin nüfusundan fazla insanın etkilendiği, resmi rakamlara göre 53 bin 537 insanımızın hayatını kaybettiği depremin üzerinden 1 yıl geçti. Cumhuriyet tarihimizin en yıkıcı depremini uzun süre hafızalarımızdan silemeyecek; hayatını kaybeden vatandaşlarımızı asla unutmayacağız. Yitirdiğimiz canlarımızı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz. Büyük bir felaketti ve ülke olarak iyi bir dayanışma örneği sergiledik. Ancak orada evlerinden olan vatandaşlarımızın bir an önce yeni konutlarına kavuşturulması gerekiyor.” 

Başkan Engin, İstanbul Çağlayan Adliyesi önündeki polis kontrol noktasına bugün yapılan terör saldırısını da şiddetle kınadıklarını kaydetti. 

Narlıdere’ye kurulması planlanan elektrikli araç şarj istasyonlarına ilişkin İmar ve Çevre Komisyon Raporu’nun gündeme alındığı Meclis Toplantısı, Başkanlık’tan verilen önergelerin görüşülmesiyle sona erdi.  

Kaynak: anka