Nilüfer Belediyesi, araç filosunu çevre dostu araçlarla yeniledi. İlk etapta 65 elektrikli otomobil filoya alındı. Yüzde 100 elektrikli ve sıfır emisyon mottosuyla üretilen 65 otomobil, Nilüfer Belediyesi’nin çeşitli hizmet alanlarında kullanılacak.

Nilüfer Belediyesi araç filosunu çevre dostu araçlarla yeniledi. Belediye ilk etapta 65 elektrikli otomobil aldı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, elektrikle çalışan 65 otomobili belediyenin araç filosuna kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Erdem "65 adet elektrikli aracımızı hizmete sokuyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak Başkanlar Sözleşmesi’ne imza atan ve karbon emisyonunun azaltılması yönünde taahhütleri olan bir belediyeyiz. Hem güneş enerjisi gibi alternatif enerji modellerine geçişle ilgili, hem de araçlarımızdaki fosil yakıt kullanımını azaltmaya yönelik önemli çalışmalar yapıyoruz. Kullandığımız araçları elektrikli araçlara çevirerek karbon emisyonunun azaltılması yönünde taahhütlerimizin bir kısmını daha gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Erdem devamında şunları kaydetti:

"Artık fosil yakıtlı araçlardan ziyade elektrikli araçların kullanımına yönelik bir çalışma yapmak lazım. Dünya zaten böyle bir geçişin içinde, ülke olarak buna ayak uydurmalıyız. Biz de belediye olarak bu çalışmanın öncülüğünü başlattık.

Devamı gelecek, bundan sonra iş makinelerimizin de elektrikli olması yönünde çabamızı sürdüreceğiz. Bu değişimi sürecek. Artık fosil yakıtlı araç kullanmak istemiyoruz."

Yüzde 100 elektrikli ve sıfır emisyon mottosuyla üretilen 65 otomobil, Nilüfer Belediyesi’nin çeşitli hizmet alanlarında kullanılacak. 2 saat 50 dakika içinde şarj edilebilir özelliğe sahip araçlar, şehir içinde 300 km, şehirlerarası yolda da 250 km menzile sahip.

Kaynak: anka