MERSİN BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, 4 MERKEZ İLÇENİN MUHTARI İLE BİR ARAYA GELDİ MERSİN BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, 4 MERKEZ İLÇENİN MUHTARI İLE BİR ARAYA GELDİ

(İZMİR) - Ödemiş Belediyesi, kenti modern ve estetik görünüme kavuşturmak amacıyla Ödemiş Süs Bitkileri Kooperatifi ile iş birliği yapıyor. Bu kapsamda kent merkezindeki orta refüjlerde ve dört kavşakta peyzaj yenileme ve aydınlatma çalışmaları gerçekleştiriliyor. Kullanılan bitkiler ise Ödemiş Süs Bitkileri Kooperatifi tarafından hibe edildi.

Kent merkezini estetik dokunuşlar yaparak modern bir görünüme kavuşturmayı hedefleyen Ödemiş Belediyesi, Süs Bitkileri Kooperatifi iş birliği ile çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında susuzluğa ve kuraklığa dayanıklı bitki türü olan “kurakçıl bitkiler” kullanılmasına özen gösteriliyor. İlk olarak Ulus Meydanı önünde bulunan kavşakta yapılan peyzaj çalışmalarında bonzai zeytin ağacı, şimşir, begonya ve dolamit taşı kullandı.

“ÖRNEK BİR ÖZVERİ”

Yerel seçimler öncesi süs bitkileri sektörü temsilcileri ile Ödemiş’in park, meydan ve caddelerini birlikte düzenlemeye yönelik “Peyzaj Ödemiş” projesini kamuoyuyla paylaştıkların hatırlatan Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, şunları söyledi:

“Süs bitkilerinin merkezi Ödemiş’teki her parkı sektör temsilcileri ile el ele verip peyzaj bahçesine dönüştüreceğiz demiştik. Meclis üyelerimizle birlikte bu konuda hazırlığımızı yerel seçimler öncesi yapmıştık. Bu çalışmalarımızın ilkine Ödemiş Süs Bitkileri Kooperatifimiz ile başladık. Kent merkezindeki orta refüjler ve dört kavşakta peyzaj yenileme çalışması yapılacak. Aydınlatmalarla ışıl ışıl olmasının yanında karşı karşıya olduğumuz iklim krizi ortamında su tüketimi en az olacak şekilde bitki kullanımıyla görsel olarak kentimizin süs bitkisi üretimini yansıtan düzenlemelere imza atacağız. Burada kullanılacak tüm bitkiler kooperatif tarafından hibe edildi. Örnek bir özveri söz konusu. Ödemiş için yaptığımız işbirliği çalışmasından dolayı tüm Ödemiş Süs Bitkileri Kooperatifi üyelerine teşekkür ediyorum. Kent ekonomimize güç katan süs bitkileri sektörümüzün tanıtım anlamında da yanında olacağız.” 

Şehit Adnan Menderes Bulvarı-Anadolu Caddesi-Ortaç kavşağı, Beşgöz mevkii kavşağı  ve 125. Yıl Kültürpark önündeki kavşakla birlikte dört bölgede peyzaj yenileme yapılırken, orta refüjler de yeniden düzenlenecek.

Kaynak: anka