CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, TBMM Genel Kurulu'nda; Yeni Akit Gazesi yazarı Şevki Yılmaz’ın Atatürk’ü hedef alan sözlerine tepki gösterdi. Konuralp, “Büyük Atatürk’ün mazlum milletlere örnek olmaya devam eden Milli Kurtuluş Savaşı zaferi ve zaferin ardından kurduğu Cumhuriyetimiz bu ve benzer isimlerin uykularını kaçırmaya devam ediyor, edecektir...Bu ve benzer isimlerin dili toplumsal birlik ve beraberliğimizi zehirleyen bir dildir; bunların dili nefret, ötekileştirme ve hakaret dilidir; bunların dili düşmanlaştırma dilidir. Dolayısıyla, fikir ve ifade özgürlüğünün, din ve vicdan özgürlüğünün sınırlarının dışına çıkan bu dile, bu üsluba, bu tarza hep birlikte 'dur' demeliyiz” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, TBMM Genel Kurulu'nda II. Abdülhamit’in torunu Berna Sultan Osmanoğlu’nun düğününde Atatürk’ü de hedef alarak “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum" ifadelerini kullanan Yeni Akit gazetesi yazarı Şevki Yılmaz'a tepki gösterdi. Konuralp'in açıklamaları şöyle:

"ATATÜRK'ÜN MİLLİ KURTULUŞ SAVAŞI ZAFERİ VE ZAFERİN ARDINDAN KURDUĞU CUMHURİYETİMİZ BU VE BENZER İSİMLERİN UYKULARINI KAÇIRMAYA DEVAM EDİYOR"

"Birkaç gündür eski bir milletvekilinin Büyük Önder Atatürk'e yönelik fikir ve ifade özgürlüğünün din ve vicdan özgürlüğünün evrensel sınırlarını aşan saldırısını tartışıyoruz. Üstelik dinimizi de istismar edecek şekilde gerçekleştirilen hadsizliğe destek verenler arasında bir Diyanet İşleri Başkanlığı memuru da bulunmakta. Bu çerçevede Milli Mücadele'mizin eşsiz komutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e yönelik bu ve benzeri saldırılar bir toplum sağlığı problemi olarak karşımızda duruyor çünkü ülkemizin ortak değeri olan Atatürk’e yönelik her türden saldırı, Cumhuriyetimizi güçsüzleştirme, elden ayaktan düşürme hedefi taşımaktadır. Oysa ki Cumhuriyetimizi korumak, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek hepimizin görevi olmalıdır. Toplum sağlığı probleminin bir diğer boyutu da Atatürk’e yönelik saldırının faillerinin kamuoyunun haklı tepkisini görünce takındıkları riyakâr tavırdır. Ardı ardına yaptıkları açıklamalardan kastettiklerinin Atatürk olmadığını söylüyorlar. Akılları sıra kurnazca bir geri adımla ve sığ bir polemikle tartışmalardan sıyrılmaya çalışıyorlar. Bu hâlleriyle iki yüzlü, sözlerinin arkasında duramayacak kadar korkak olduklarını göstermiş oldular. Mertlikleri yoktur, kendileri bilir. Bizim tercihimiz ise Hazreti Ali’ye atfedilen 'Açık kalpli, mert düşman içten pazarlıklı dosttan iyidir' sözüdür. Ve yaşanan tüm tartışmalardan şunu görüyoruz: Büyük Atatürk’ün mazlum milletlere örnek olmaya devam eden Milli Kurtuluş Savaşı zaferi ve zaferin ardından kurduğu Cumhuriyetimiz bu ve benzer isimlerin uykularını kaçırmaya devam ediyor, edecektir.

"BELLİ Kİ DİYANET İŞLERİ BAŞKANI O YILIŞIK GÜLÜŞÜN SAHİBİ ŞAHSI ÖZEL KORUMASI ALTINA ALMIŞ"

Kimi isim ve çevreler Atatürk’e doğrudan ve dolaylı dil uzatan bu şahısların siyaseten kendilerine fayda getirdiği düşüncesinde olabilirler lakin kendilerine teslim edilen kürsülerde kendince cesaret pozları takınan lümpen, sığ bir jargonla ve akılları sıra kendisi gibi düşünmeyen herkese ayar verdiklerini zanneden bu şahısların yaptıklarından sağlanacak bir fayda yoktur. Bu ve benzer isimlerin dili toplumsal birlik ve beraberliğimizi zehirleyen bir dildir; bunların dili nefret, ötekileştirme ve hakaret dilidir; bunların dili düşmanlaştırma dilidir. Dolayısıyla, fikir ve ifade özgürlüğünün, din ve vicdan özgürlüğünün sınırlarının dışına çıkan bu dile, bu üsluba, bu tarza hep birlikte 'dur' demeliyiz; vicdan sahibi, izan sahibi kim varsa hep birlikte bu dile karşı mücadele etmeliyiz. Bu bağlamda, belli ki Diyanet İşleri Başkanı o yılışık gülüşün sahibi şahsı özel koruması altına almış; alsın. Diyanet İşleri Başkanı şunu da unutmasın: Başkanlık dönemi Diyanet'in çöküntü dönemidir, bugünler geçecektir ve tarih kendisini ağırlığınca tartacaktır."

Konuralp, konuşmasının son kısmında Tip 1 diyabetli hasta çocukların yaşadığı mağduriyetler ve çözüm yöntemlerine ilişkin şunları söyledi:

"Türkiye'nin değerli bilim insanlarından Şükrü Hatun hocamın satırları aracılığıyla bir başka konuya da dikkat çekmek istiyorum. Diyabetli Çocuklar Vakfı'nın da kurucusu olan Şükrü Hocamın bir çağrısı var, şöyle diyor: 'Dünyada başta Almanya'nınki de dâhil birçok sosyal güvenlik kurumu uzun dönemdeki komplikasyonlardan kaynaklı maliyetlerin yanında, sensör maliyetinin bir hiç olduğunu dikkate alarak davranmaktadır. Gelişmişlik düzeyi dikkate alındığında ülkemiz sensörler konusunda adım atmakta geç kalmıştır. Bu konuda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olmak üzere yetkililerin gerekeni yapmasını ve sensörlerin ödeme kapsamına alınmasını bir kez daha talep ediyoruz.' Gelin, Tip 1 diyabetli çocuklarımız için Almanya'yı kıskanalım, Almanya'nın diyabetli çocuklara sunduğu sensör hizmetini kendi çocuklarımızdan esirgemeyelim. Her beş dakikada bir kan almadan ve çocuğun haberi bile olmadan glikoz ölçümü sağlayan, kan şekerinde yükseliş ve düşüşleri alarmlar sayesinde önceden haber veren bu sensörleri çocuklarımıza ücretsiz olarak verelim."

 

Kaynak: anka