Yıllardır hizmete aç, her şeyden vazgeçmiş, biraz daha iyi olsun beklentilerini köreltmiş Samandağ halkı. Suyumuz aksın yolumuz olsun talepleri bile çok ulaşılamaz halde maalesef. 
Biz yazmaktan haber yapmaktan yorulduk, ama yetkililer, uhdeliler, koltuktakiler, samandağlıları garanti oy deposu görenler, herzamanki aymazlıklarını devam ettiriyorlar. 
İddia ediyoruz Samandağ’ın genelinde 3 kilometrelik sorunsuz yolu yok, elektrik kesintilerinden nasibini almayan, internete erişbilen yok, toplu ulaşımda sorun yaşamayan yok. 
Yok yok gibi yaşıyoruz.
Ama bu sefer konu mezarlık, eski mezarlıklar balık istifi olup artık sığamaz hale geldikten sonra, yaklaşık 2 yıl önce Samandağ’da 4 merkez mahallenin mezarlığı olan Vakıflı yolu üzerindeki Gastronomi Asri mezarlığı müjdelerle defin için hazır olduğunu duyurmuşlardı. 
Aradan bunca zaman geçmiş, 'artık yatacak yeriniz var' müjdeleri verenler dağ başını (mecazen değil, tam da dağın başı) göstermiş ahan da burada ölülerinizi gömün demiş. 
Tek şerit kayalı toprak serimle yol açılmış. Toplu taşıma araçlarının güzergahı olması hayal zaten de, bir musalla taşı da mı koymazsınız. Saf tutacaklara, defin için oradakilere yağmurdan korunacak tente çatı da mı yapmazsınız. Hayrat niyetine bir akar çeşme yapmak da mı gelmedi aklınıza. 3 metrelik açtığınız topraklı yolun yağmurda çağmur deryası olacağını da mı düşünmediniz. Giden araçların geri nasıl dönebileceğine de mi akıl yürütmediniz. Cenaze sahipleri kendi acıları yetmezmiş gibi, misefirlerinin çamura batmış hallerine sizin adınıza utanmaları çok mu hoşunuza gidiyor. 
İlk başta yazmıştık; Öksüz ve yetim, ama asi Samandağ.
Kimi garanti oy deposu görüyor, kimi de nasıl olsa bize oy çıkmaz deyip elinin tersiyle itiyor. 
kimilerinin dilinden düşürmediği makus kaderini yenecek mi bilinmez ama, her çaresizlikte “gelen gideni aratmasın” nidaları var.
  Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları