Begüm Baytar Adı Samandağ Atatürk Ortaokulunda Yaşatılacak Begüm Baytar Adı Samandağ Atatürk Ortaokulunda Yaşatılacak

Cumhur İttifakı'nın ortak adayı Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, seçim çalışmaları kapsamında Samandağ’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
Cumhur ittifakı adayı Ak Partili Öntürk'e, ziyareti sırasında Ak Parti Samandağ Belediye Başkan adayı Seyit Ali Arslan, İlçe Başkanı Ahmet Toysal ve İlçe Yönetimi, İlçe Koordinatörü Hasan Arslan ve MHP Samandağ İlçe Başkanı Hikmet Külahlı eşlik etti.
Akşam geç saatlere kadar Samandağ’ da ziyaretlerini sürdüren Ak Parti HBB Adayı Öntürk, ilk ziyaretini Deniz Sitesinde bulunan Hz. Hızır Makamın’a yaptı. Burada partililer tarafından karşılanan Öntürk, için kurban kesildi. Daha sonra Öntürk, bölgede bulunan esnafları ziyaret ederek hem kendini tanıttı, hem de destek istedi.
ÖNTÜRK, SAMANDAĞ'DA ODA BAŞKANLARIYLA BULUŞTU
Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, Samandağ ziyaretini oda başkanları ile kahvaltı etkinliğinde bir araya gelerek sürdürdü.
Ak Parti’nin tüm hizmetleri illere eşit olarak yaptığını ifade eden Öntürk şu ifadelerde bulundu:
 “Sayın Cumhurbaşkanımız Hatay’a da Hakkari’ye de aynı üniversiteyi, Kars’a da Edirne’ye de aynı havalimanını, aynı yolları, aynı köprüleri yapıyor. Biz Hatay’ımızı bir bütün olarak kalkındıracağız. İskenderun’a da, Kırıkhan’a da, Samandağ’a da Altınözü’ne de eşit hizmet gidecek. Samandağ’ımız 31 Mart’ta hizmete, kendisine hizmetkar olana desteğini gösterecektir. 15 ilçemiz ile birlikte denizi, turizmi, tarımı, sanayisi çok daha gelişmiş bir Samandağ vizyonu ortaya koyacağız.” dedi.
Ak belediyeciliğin söz değil icraat gerektirdiğinin altını çizen Öntürk, Samandağ’ındaki  mahallelerin sorunlarının kısa sürede tamamlanacağını, vatandaşlara yol, su, altyapı gibi sorunlarla vakit kaybettirmeyeceklerini belirtti.
Öntürk, açıklamasının devamında mevcut belediyeyi kastederek piar çalışmalarına yüklü miktarda harcama yaptığını fakat ilçelere özellikle kendisine %95 oranında oy veren yerlere hizmet götürmediğini vurguladı. Öntürk, açıklamasının devamında Hatay’ın bütçesinin kendini kalkındırmaya yeteceğini, bunun da doğru kullanılarak yapılabileceğini belirterek  “Mevcut HBB yönetiminin sırt çevirdiği Samandağ’ımızın projelerini kısa sürede tamamlayarak ilçemizi cazibe merkezi haline getireceğiz. Hatay’ımız için elini taşın altına koymaktan çekinmeyen tüm hemşehrilerimizin yanında olacağız.” dedi.
Oda başkanlarıyla buluşmasının ardından Cumhur ittifakı HBB Adayı Öntürk ve beraberindekiler, Cumhur İttifakı Samandağ Seçim Ofisinin açılışını gerçekleştirdi.  Öntürk, burada partililerin yoğun ilgisiyle karşılanırken “Hatay’ın derdi bizim derdimiz. Dava arkadaşlarımızla beraber şehrimiz için çalışmaktan başka bir gayemiz yok. Hatay’ın derdi bizim derdimiz. Dava arkadaşlarımızla beraber şehrimiz için çalışmaktan başka bir gayemiz yok.” dedi.
Öntürk ziyaretleri kapsamında Vakıflı Mahallesinde Ermeni Cemiyeti, ardından da Ortodoks Kilisesi Hristiyan Cemiyet temsilcileriyle bir araya geldi. Öntürk, ziyaretleriyle ilgili “Farklılıklarımız en büyük zenginliğimiz. Hoşgörüyle karılmış bu topraklarda bizi bin yıldır kardeşçe yaşatan gönül birliğimizdir. Kardeşliğin şehri Hatay’ımızda tüm renklerimizle her daim birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edeceğiz.” dedi.
Ak Parti Hatay Büyükiehir Belediye Başkan adayı Öntürk, daha sonra Samandağ’ın önde gelen iş insanlarından Erdoğan Ray’ı ziyaret etti. Öntürk, Samanda’daki çalışmalarını Mahalle Muhtarları ve ardından Kapısuyu Mahalle Halkını ziyaret  ederek noktaladı.
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları