DİLAN KUTLU 

Özel sektörde çalışan öğretmenler, taban maaş haklarını yeniden alabilmek için dün TBMM önünde açıklama yaptıktan sonra, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu ile görüştü. Öğretmenler, Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu’nun taban maaş talebi karşısında; “Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili düzenlemeye gidilerek öğretmenlik statüsü kararı gereği, özel-kamu fark etmeksizin eşit öğretmen statüsü yaratılacağını” söylediği belirtildi. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Başkanı Eren Edebali, “Kendi deyimleriyle ‘tadilatın’ devam ettiğini Nisan ayında şekilleneceğini ifade ettiler” dedi.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın “taban maaş hakkı” ve asgari ücretle çalışmamak için dün Ankara’da, TBMM önünde bir araya gelmişti. Bakan Yusuf Tekin ile görüşme sağlanmadan eylemlerini sonlandırmayacaklarını belirten öğretmenler, dört saat süren beklemenin ardından, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu ile görüştü.

“BAKAN YUSUF TEKİN İLE GÖRÜŞME YAPILACAK”

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Başkanı Eren Edebali, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Bakan Yardımcısı Şamlığlu ile görüşmenin detaylarını aktardı. Gelecek hafta Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile bir görüşme yapabileceklerini belirten Edebali, şunları söyledi:

“Öğretmenler çok kararlı durdular. Acil bir çözüm beklediklerini ifade ettiler. Kararlı adım atan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, bu konuda talebin net olduğunu ifade ederek alanı bırakmadı. Günün sonunda, Milli Eğitim Genel Sekreteri ve Bakanlıktan gelen iki tane yetkili ile birlikte; Bakan’ın talimatıyla bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu’nun Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası temsilcilerini bakanlıkta beklediği ifade edildi. Sendikamızdan bir heyet, bakanlıkta Kemal Şamlıoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, sendikamızın iki konu ile ilgili bir talebi oldu. Birincisi; Bakan Yusuf Tekin ile bir görüşme… İkincisi de taban maaş meselesiyle ilgili, öğretmenlerin ekonomik hakları ile ilgili herhangi bir süreç yürütülüp yürütülmeyeceği ile ilgiliydi. Talebimiz üzerine Sayın Yusuf Tekin ile önümüzdeki hafta bir görüşme gerçekleştirilecek.

“ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU’NDA DEĞİŞİKLİK… NİSAN AYINDA ŞEKİLLENECEK”

İkinci konu ile ilgili; Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili düzenlemeye gidilerek öğretmenlik statüsü kararı gereği, özel-kamu fark etmeksizin eşit öğretmen statüsü yaratılacağını bununla ilgili düzenlemelerin ve tartışmaların kendi deyimleriyle ‘tadilatın’ devam ettiğini Nisan ayında şekilleneceğini ifade ettiler.

“ÇALIŞMALARA SENDİKA OLARAK KATILMAYI TALEP ETTİK”

Biz sendika olarak bu ayağa hem çalıştay ayağıyla hem de diğer görüşlerimiz doğrultusunda katılmayı talep ettik. Alanda temsilci olduğumuzu özel sektör öğretmenlerini temsil ettiğimizi bu anlamada görüşmelerimizin önemli olduğunu aktardık. Süreci takip edeceğimizi ifade etmek istiyoruz. TBMM önünde kararlı bir tutum alan tüm üyelerimizi kutluyoruz."

 

Kaynak: anka