Psikiyatrist Nurettin Kargı, ‘toksik yaşam’ şikayetiyle gelen gençlerin sayısında artış olduğunu belirterek “Toksik yaşam dedikleri bunun içerisine alkol, uyuşturucu, gece hayatı eklendiği zaman gençlerin psikolojileri bozulmakta. Dolayısıyla bu yaşam tarzı uykusuzluk, sinirlilik, sosyal anksiyete, panik bozukluğu, başarısızlık gibi neticelere varmaktadır. Gençlerin sosyal medyayı kararınca kullanmaları, gece hayatından uzak durmaları, uyuşturucu madde kullanmamaları çok önemlidir” dedi.

Psikiyatri uzmanı Dr. Nurettin Kargı, bugün yaptığı açıklamada, gençlerin gece hayatına özendiğini, bu nedenle psikolojik bozukluk yaşadığını ifade etti. Kargı, şu uyarılarda bulundu:

“GENÇLERİN PSİKOLOJİLERİ BOZULMAKTA”

“Toksik yaşam, dedikleri bunun içerisine alkol, uyuşturucu, gece hayatı eklendiği zaman gençlerin psikolojileri bozulmakta. Dolayısıyla bu yaşam tarzı uykusuzluk, sinirlilik, sosyal anksiyete, panik bozukluğu, başarısızlık gibi neticelere varmaktadır. Burada medyanın kişilere yüklemiş olduğu görüntü, davranışları da etkilemektedir, özenmektedirler. Küçük şehirlerden büyük şehirlere gelen öğrenciler, yeni ortama ayak uydurmak için bocalamakta ve özenmekte. Özenince de başarısızlık, yanlış davranış, alışkanlıklar, ilişkiler doğurmakta. Gençlerin sosyal medyayı kararınca kullanmaları, gece hayatından uzak durmaları, uyuşturucu madde kullanmamaları çok önemlidir.”  

 

Kaynak: anka