Sağlık emekçileri dün tüm yurtta olduğu gibi Samandağ’da da bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.
Hatay Tabip Odası(HTO), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Hekimler Birliği Sendikası(Hekim Birlik Sen), Hekim- Sen, Aile Hekimleri Derneği(AHEF), Hatay Diş Hekimleri Odası ve Genel Sağlık İş Temsilciliği’nin katılımıyla gerçekleştirilen grevle ilgili Samandağ Devlet Hastanesinde basın açıklaması düzenlendi.
Hastane içinde alkışlarla başlayan grevle ilgili basın açıklamasına Eğitim Sen Samandağ Şube Yöneticileri, TİP Samandağ İlçe Yöneticileri destek verdi. Basın açıklamasını sağlık emekçileri adına SES Yönetim Kurulu üyesi Uzm. Psikolog Nilgün Aşkar okudu. Aşkar, açıklamasında, TBMM Genel kuruluna getirilen yasa teklifinin sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin taleplerini karşılamadığını belirterek “Biz, “Başka Kamil Furtun’lar Ersin Arslan’lar olmasın, yaşatmak için yaşamak istiyoruz” diyenler 
 Biz, gecesi gündüzü olmayanlar,  
 Biz, hastalandıran bu sağlık sistemine göz yumamayanlar, toplum sağlıksızken nefes alamayanlar, 
 Biz, bu gördüğünüz binalarda sistemin tüm başarısızlığının altında bırakılanlar;  
 Biz, aylardır bir kurgu ile oyalama taktikleri ile yok sayılan, emeği hiçleştirilen, mesleği değersizleştirilenler… 
 Tüm bu olumsuzluklara rağmen; “giderlerse gitsinler”e boyun eğmeyenler; mesleğinin beyazını karanlığa ışık yapanlar; emek bizim, söz bizim diyoruz. Uzun mesailerde, yorucu nöbetlerde, kışkırttığınız sağlık taleplerine yanıt vermeye çalışan emeğin sahibi olanlar, BİZLER, milyonlar; yoksulluk sınırı altı ödemelere, bizleri ölümüne çalıştıranlara, sağlıkta şiddeti üretenlere karşı sözümüz var diyoruz. Yeni yasa teklifiyle yeniden farkına vardığınız gibi mecliste, ekranlarda yürüttüğünüz senaryolarınız; hem bizlerin hem de toplumun gözünde artık hükümsüzdür. Aylar süren oyalamanın ardından, yeni yasa teklifiyle emeğimizle yeniden alay ettiniz. Bizler emekliliğe yansıyacak temel ücret artışı talep ederken, nitelikli şekilde çalışabilmemiz için yeterli süre ve olanaklar, sağlıkta şiddetten arındırılmış çalışma alanları, toplumun daha az hastalanması için koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesini isterken; sizlerin bize reva gördüğü, performansa dayalı ödeme sistemini dayatmak, emeğimiz için ayrılması gereken bütçeyi şehir hastanelerine kira ve hizmet bedeli olarak gömmek oldu. Sizin bizlere dayattığınız sağlıksızlığa karşı bizler bu gidişatı değiştirmek, sağlıklı bir gelecek için birlikteyiz. 
Bugünkü G(ö)REV eylemimiz son değil. Bu bir itiraz! Bugün mecliste yürütülen senaryoyu reddediş! Hakkımız olanı alana kadar hep birlikte, sağlıksız politikalarınızın ve emek gaspınızın karşısında olmaya tüm gücümüzle devam edeceğiz. Tüm Türkiye’de hakları için, mesleğinin onuru için bir araya gelen milyonlar olarak biliyoruz ki emeğimizin hakkını aldığımız, sağlıklı bir geleceği birlikte inşa edeceğiz. Emek Bizim Söz Bizim.” ifadelerine yer verdi. 
HASTANE BAŞHEKİMİYLE GÖRÜŞME TALEP ETTİLER
Basın açıklaması ardından Başhekimle görüşmek isteyen KESK ve Tabipler Odası üyeleri başhekimin kapısı önünde açıklama yapmak istedi müdahale edilen açıklama gerginliğe neden oldu. KESK’e bağlı Eğitim Sen Samandağ Şube Başkanı Cüneyt Kayıkçı, başhekimin eylemlerin izine tabiymiş gibi davrandığını belirterek “Emekçilerin safında olanlar, emekçilerle birlikte davranmalı. Biz eylemimizi her gün burada yapacağız. Müdahale edin emekçinin gücünü göreceksiniz. Bizim eylemimiz aynı zamanda hastaların daha nitelikli bir sağlık hizmeti alması yönündedir. Eğer siz bunu çözemiyorsanız, kalkıp sırf maaşınızı rahat almak, işyerinizde rahat oturabilmek için “kraldan daha kralcı” olmayın.” Dedi.
Daha sonra hastane önünde SES Yöneticisi Nilgün Aşkar, başhekimle gerek hastane, gerek üyelerimizle ilgili çeşitli sorunları konuşmak için talepte bulunduklarını ve birkaç haftadır randevu istediklerini belirterek “ Maalesef görüşemiyor, konuşamıyoruz. Yoğunluğu olduğunu söylüyor. Biz şimdi buradan bir kez daha iletmek istiyoruz. Görüşmek, müzakere etmek ve sorunların değil çözümün bir parçası olmak istiyoruz. Lütfen bizimle muhatap olsun. Biz bir görüşelim, derdimizi anlatalım ki çözümün bir parçası olalım. Olmazsa bize de başka bir yol bırakmıyor. Biz de emekten gelen gücümüzü tıpkı iktidara karşı kullandığımız gibi ona karşı da kullanmak durumunda kalacağız. Biz bunu tercih etmiyoruz ama zorunda kalırsak da yapacağız.”dedi.

Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim