İlçemizde yeni kurularak faaliyetlerine başlayan Samandağ Eğitim Gençlik ve Araştırma Derneği(SEGA-DER) düzenlediği yemek organizasyonuyla açılışını ilan etti.
Düzenlenen açılış yemeği SEGA- DER üyeleri ve gönüllülerinin katılımıyla gerçekleştirildi.  SEGA- DER yönetim kurulu adına konuşan Süleyman Kala, derneğin temel amacının çağdaş dünya ile bütünleşmiş güçlü bir toplum oluşumuna katkı sağlamak için eğitim faaliyetleri ve projeler yürütmek olduğunu,  üyelerinin büyük bir kısmı öğretmenlerden oluştuğunu belirtti.
Kala, konuşmasında “Değerli Misafirler, herkese iyi akşamlar diliyorum, hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle Samandağ Eğitim, Gençlik ve Araştırma Derneğimizin açılışı münasebeti ile düzenlenen yemek organizasyonumuzda emeği geçen arkadaşlarımıza, emekçilerimize teşekkür ediyorum. 
Evrensel bir hak olan eğitime erişimin sağlanması ve kapasitenin ilçemizde arttırılması adına eğitim etkinlikleri düzenlemek, ulusal ve uluslararası projeler üreterek ilçemizin eğitime verdiği önemi geniş kitlelere duyurmak adına kolları sıvadık ve SEGA-DER’i yani Samandağ Eğitim, Gençlik ve Araştırma Derneğini kurmaya karar verdik. Derneğimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyor, emek veren ve katkı sunan herkese çok teşekkür ediyoruz.“ ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim