Görev Yerini Değiştiren  Öğretmenlere Geri Dönüş Hakkı Görev Yerini Değiştiren Öğretmenlere Geri Dönüş Hakkı

Samandağ’ın kanayan yarası olan elektik, yol ve sorunu deprem sonrasında daha da artarak devam ediyor.
Yaşadığımız deprem felaketinin ardından bitmeyen elektrik kesintileri depremzede halkı canından bezdirdi.
Depremzede halk bir yandan yaşam mücadelesi diğer bir yandan ise depremin yarattığı büyük yıkımlar ile mücadele ediyorlar. Bu ihtiyaçlar arasında ki yerini koruyan elektrik sorunu ise gündemin birinci maddesi olarak yerini koruyor.
Bir süredir devam eden uzun süreli elektrik kesintileri depremzede vatandaşları canlarından bezdirdi. Samandağ’da uzun süre devam eden elektrik kesintileri, başta konteynerlerde yaşayan depremzedeler olmak üzere, tüm halkı ve esnafı mağdur etmeye devam ediyor. 
Özelikle depremden sonra çok sık yaşanan yerli yersiz ve uzun süren elektrik kesintileri en çok da küçük çocuklu ve hastası olan vatandaşları zor durumda bırakıyor.
Yıllardır Samandağ’ da çözülmeyen sorunların başında yer alan ve 6 Şubat depreminin ardından daha da artan elektrik sorununun çözümü ile ilgili vatandaşlar kesintiyi bildirmek için enerji dağıtım şirketinin telefonlarını aradıklarında “Ekiplerimiz sahada” vs gibi cümleleri de duymaktan sıkıldı.
Son günlerde özellikle Samandağ merkez mahallelerinde günün büyük bir bölümünde elektriklerin kesik olmasının ve her gün aynı saatler arasında meydana gelmesi dolayısıyla vatandaşlar kesintinin “planlı değil, kasıtlı olduğunu” düşünmeye başladıklarını ifade ediyorlar.
Elektrik kesintisini bildirmek ve arıza kaydı oluşturmak için 186’yı aradığını söyleyen bir depremzede, kesinti hakkında 186’yı arayıp bilgi verdiğini belirterek “Adeta halkla dalga geçiliyor. Yaptırdığım kesinti kaydına cevaben gece yarısında mesaj yollanıyor ve mesajda “kontroller sağlanmış şirket kaynaklı kesinti tespit edilememiştir” diye cevap geldi. Bunlar herhalde halkın aklıyla dalga geçiyorlar.” açıklamasında bulundu.
Başka bir depremzede konteynerde kaldıklarını ve yaşanan kesintiler nedeniyle ısınma sorunu yaşadıklarını ve planlı olsun plansız olsun elektrik kesintilerinden bıktıklarını ifade ederek “Ne yapmaya çalışıyorlar bu halka bu kadar zulüm niye. Vergi veriyoruz, fatura ödüyoruz, ama gene de yaranıp hizmet alamıyoruz. Canımıza tak etti. depremde öldüremediler soğuktan ölelim istiyorlar galiba” dedi.
Depremzede halkı yaşadığımız bu kış günlerinde soğuğa mahkum eden, haberleşme dahil yaşamın her anını sekteye uğratan uzun süreli ve plansız gerçekleştirilen elektrik kesintilerinin ne zaman son bulacağını merak ediyor, yetkilileri sorunu çözme yönünde adım atmaya davet ediyoruz.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları