Fikirleri ve eserleriyle Anadolu’yu ve tüm dünyayı derinden etkileyen Mevlana Celaleddin-i Rumi, vuslatının 750.yılında 22.kuşak torunu Esin Çelebi Bayru’nun katılımıyla Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenecek etkinlikle anılacak.

Seyhan Belediyesi, Mevlana Kültür ve Sanat Derneği ve Uluslararası Mevlana Vakfı iş birliği ile 23 Aralık Cumartesi günü saat 19.30’da Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenecek Şeb-i Arus etkinliğinde, Tasavvuf Musikisi Korosu konseri, Uluslararası Mevlana Vakfı Başkan Yardımcısı Esir Çelebi Bayru’nun “Mz.Mevlana ve Semâ” konulu bir konferansı ve semâ töreni gerçekleştirilecek.

AKAY’DAN ADANALILARA DAVET

Tüm Adanalıları Şeb-i Arus etkinliğine davet eden Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Mevlana fikirleri ve eserleriyle sadece Anadolu’yu değil tüm dünyayı derinden etkileyen, yaşadığı çağı aşan bir düşünürdü. Mevlana’nın Hakk’a vuslatının 750.yılında Şeb-i Arus etkinliklerini Seyhan’da Yaşar Kemal Kültür Merkezimizde gerçekleştireceğiz. Tüm hemşehrilerimizi etkinliklerimize bekliyoruz” dedi.

Kaynak: anka