Samandağ'da İlkokul Öğrencilerine Trafik Eğitimi Verildi Samandağ'da İlkokul Öğrencilerine Trafik Eğitimi Verildi

Deprem öncesinde ve sonrasında defalarca gündeme getirmemize rağmen Samandağ’da okulların yer aldığı caddelerin durumu hala içler acısı.                    
Kuşalanı, Sutaşı, Cemal Gürsel ve Deniz Mahallesi başta olmak ilçemizdeki birçok okulun yolları kötü durumda. Özellikle birkaç okulun bir arada olduğu okul bilgesi olarak tabir ettiğimiz çok sayıda öğrenci, öğretmen ve velinin kullandığı, hafta içi günlerde onlarca servis ve aracın kullandığı yollar defalarca gündeme getirmemize ve uyarmamıza rağmen hala yapılmayı bekliyor.
Başladık, yaptık, yapıyoruz, sorunla ilgileniyoruz derken çalakalem yapılman, başlanılan ama bitirilmeyen ya da sadece günü kurtarmak için mıcır dökülüp bırakılan yollar yüzünden öğrenciler mağdur ediliyor.
Depremzede öğrenciler zaten zorlu yaşam koşullarıyla Samandağ’ da yaşama tutunmaya çalışırken kış mevsiminde yağan yağmurla göle dönen yollarda okullarına gitmeye çalışıyor.
Kış geliyor yapın dedik el atılmadı, ara tatilde ilgilenin bari dedik biz dedik biz duyduk. Yol çalışmalarında Okul bölgelerine öncelik verin dedik olmadı.
Eğitime önem verilmesi lafla olmaz, bu çocuklar bu zor koşullara rağmen eğitim görmek için okul yolunu tutuyorsa siz de bir zahmet onların hayatını kolaylaştıracak işler yapıverin.
Sayın yetkililer: okul bölgelerindeki yollara öncelik verip yapın zahmet olacak. 
Yoksa; siz utanıp yapana kadar biz yazmaya devam edeceğiz.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları