(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu kendisini ziyaret eden çocuklara bıraktı. 

Başkan Seçer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocukları ağırladı. Çocuklar, Seçer için hazırladıkları hediyeleri takdim etti. Hediyeler için teşekkür eden Seçer, başkanlık koltuğunu çocuklara bıraktı, onlardan gelen talepleri dinledi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI: “ALİ ERBAŞ’IN SUUDİ ARABİSTAN’DA BAHSİ GEÇEN MARKA VE MODELDE BİR MAKAM ARACI OLMADIĞI GİBİ HERHANGİ BİR MAKAM ARACI DA YOKTUR” DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI: “ALİ ERBAŞ’IN SUUDİ ARABİSTAN’DA BAHSİ GEÇEN MARKA VE MODELDE BİR MAKAM ARACI OLMADIĞI GİBİ HERHANGİ BİR MAKAM ARACI DA YOKTUR”

Çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Başkan Seçer, şöyle konuştu:

“23 Nisan bize demokrasiyi, millet iradesini, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu ifade ediyor. Birçok bir millet için olması gereken değerleri taşıyan bir gün. Ama bugünün çocuklarımız için asıl önemli dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olması. Bunu da Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Bundan on yıllarca yıl önce çocuklarımızı bizim bugünkü hassasiyetimizden çok daha öte hassasiyetle düşünmüş ve sizlere armağan etmiş. Atatürk’e minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz.”

“MÜFTÜ DERESİ YAŞAM VADİSİ YAPACAĞIZ” 

Çocuklardan gelen taleplere de yanıt veren Seçer, çocuklara ve Mersin halkı için 500 dönümlük bir park yapacaklarını belirterek, “Sizlere Müftü Deresi Yaşam Vadisi yapacağız. Orada da bazı fonksiyonlara yer vereceğiz” dedi. 

Çocuklardan birinin ‘Şehir Müzesi’ istemesi üzerine Seçer, Taş Bina’nın restorasyonunun sürdüğünü ve yakın zamanda Mersin’e bir kent müzesi kazandıracaklarını söyledi. Kütüphaneleri çok önemsediklerini de belirten Seçer, kent genelinde 12 okuma salonun hizmette olduğunu ve bunların sayısını artırmak için çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydetti. Çocukların kentte söz sahibi olabilmeleri için hayata geçirdikleri ‘Çocuk Meclisi’ hakkında da konuşan Seçer, bu uygulamayı demokrasi bilincini küçük yaştaki çocuklara aşılamak için daha da önemsediklerini vurguladı.


Kaynak: anka