(MERSİN)Litvanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.

KONAK BELEDİYESİ'NDEN HAZIR GİYİM SEKTÖRÜNDE KADIN İSTİHDAMINA YENİ MODEL KONAK BELEDİYESİ'NDEN HAZIR GİYİM SEKTÖRÜNDE KADIN İSTİHDAMINA YENİ MODEL

Başkan Seçer, Litvanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis’i ağırladı. Ziyarette Mersin ve Türkiye’nin Litvanya ile ilişkilerinin geliştirilmesi ve var olan iş birliklerinin de devam etmesine ilişkin konuşuldu.

Mersin’in özellikle Avrupa kentleriyle ilişkilerde oldukça avantaj sağlayan bir kent olduğuna dikkati çeken Seçer, şunları söyledi:

“Mersin’in hem lokasyonu hem sektörel özellikleri hem de şehrin kültürel yapısı buna çok uygun. Limanımız bizim işimizi kolaylaştırıyor. Burada üretilip ihraç kalemi olarak dünyanın birçok ülkesine ticari amaçla sevk edilecek ürünlerin Doğu Akdeniz’e açılan kapı olan limandan sevk edilmesi kentimizin ticari hacmini de yükseltiyor. Sadece bölgemizde üretilen ürünler değil, bölgeye yakın coğrafyada üretilen ürünler de bu liman üzerinden ihraç ediliyor. Bu da Mersin’e ayrı bir değer katıyor. Mersin’de her sektörü bulmanız mümkün. Sanayi ürünlerini de tarım ürünlerini de yeni yeni gelişen teknolojik ürün üretimini de Mersin’de bulabiliyorsunuz. Yoğun festivaller yapıyoruz. Yaptığımız organizasyonlarda Litvanya’yı da davet ediyoruz, oradan topluluklar geliyor ve buradaki festivallere renk katıyorlar.”

Sadece kültürel faaliyetlerde değil, bilimsel çalışmalarda Litvanya ile ilişki içerisinde olduklarından söz eden Seçer, geçen aylarda gerçekleştirilen ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Avrupa Birliği arasındaki ‘Yeşil Bir Gelecek İçin Liman Şehirleri Ortaklığı’ projesinin faaliyetlerinden biri olan ‘Yeşil Büyüme ve Mavi Ekonomi Çalıştayı’nın da bu tür çalışmaların bir örneği olduğunu belirtti. Seçer, “Açılış toplantısında ben de yer aldım. Gerçekten gördüğüm tablo karşısında son derece mutlu oldum. Çok ilgi vardı. Çok kalabalık ve gerçekten zengin bir topluluktu. İşin erbabı ve otoritesi olan insanlar vardı. Bu ve bunun gibi ilişkilerimizin devam edeceğini umut ediyorum” dedi.

Büyükelçi Degutis de kente üçüncü gelişi olduğundan söz ederek, Seçer’i de 31 Mart yerel seçimlerindeki başarısından dolayı tebrik etti. Büyükelçi Degutis, yeni dönemde de iş birliklerinin devam etmesi temennisinde bulunarak, şunları kaydetti:

“Şu an Mersin ile Klaipeda arasında bir Avrupa Birliği projesi devam ettiğinden dolayı, bundan duyduğum memnuniyetimi belirtmek istiyorum. İklim değişikliği ile mücadele, Yeşil Büyüme ve Mavi Ekonomi Projesi gibi projeler aslında bizlere iyi irtibat noktaları kurma şansını da tanıyor. Klaipeda ve Mersin deniz ticareti noktasında ülkelerinin dünyaya açılan kapıları konumundalar. Belki bu irtibatlar daha derin ilişkilerin kurulmasına vesile olacaktır.”

Kaynak: anka