“Herkes, Sağlıklı Ve Dengeli Bir Çevrede Yaşama Hakkına Sahiptir” “Herkes, Sağlıklı Ve Dengeli Bir Çevrede Yaşama Hakkına Sahiptir”

Depremin bıraktığı acı hâlâ yüreğimizde taze. Orada yaşananlar unutulabilecek bir şey değil. Ancak olanları anlatabilmek için geçtiğimiz günlerde bir filmin çekimleri başladı.     
Yapımcılığını Bülent Durgun, yönetmenliğini Gürsel Ateş'in üstlendiği "Şahsi Meselemiz" adlı filmin çekimleri Hatay'da başladı.
Film, Hatay'daki depremzedelerin depremde yaşadıklarından yola çıkarak Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yaşananları konu alacak. Çekimlerinin 1 ayda tamamlanması planlanan filmin galası ise 6 Şubat'ta Hatay'da yapılacak.
Filmin oyuncu kadrosunda Cezmi Baskın, Uğur Çavuşoğlu, İskender Bağcılar, Tolga Kandemir, Melisa Tuncer, Suzan Aksoy, Ömer Ahmet, Hilal Anay ve Emre Özmen yer alıyor.
VALİ MASATLI’DAN ZİYARET
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, çekimlerin başladığı gün filmin setini ziyaret etti. Vali Masatlı film hakkında bilgi aldıktan sonra şu açıklamayı yaptı: “Depremde yaşananların sonraki nesillere doğru aktarılması için sanat camiasının bu işe dahil olması gerekiyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Hatay ili için 'benim şahsi meselem' demişti. Bugün de 'Şahsi Meselemiz' filminin ilk çekim günü. Çekilen filmle bu felaketin ne kadar büyük olduğunu ve böylesi bir felaketten kurtulup da tekrar normale dönmeye çalışan bu milletin yaşadıklarını gösterecekler” dedi.
"7.5 AYDIR HAZIRLANIYORUZ"
Filmin yapımcısı Durgun, “Filmi çekmek için 7.5 aydır hazırlanıyoruz. Hatay, Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsi meselem dediği yerdir. Depremden en çok etkilenen il de Hatay oldu. O yüzden biz de Hatay'dayız” dedi.
Durgun, filmin dünya sinemasında ses getirmesini ve depremin unutulmamasını temenni etti.
Yönetmen Ateş ise filmde gerçekçi olmaya ve depremde yaşananları bire bir aktarmaya çalıştıklarını belirtti.
Depremzedelerin acılarını paylaştıklarını kaydeden Ateş, "Asrın felaketini yaşamış her kişinin gözüne baktığımızda biz de o acıyı görüyoruz. Bunu da filme aktarmaya çalışacağız." diye konuştu.
Oyuncu Hilal Anay da filmde depremde eşini kaybetmiş ve bunu kabullenemeyen bir kadını canlandıracağını belirtti.
Sahnede aslında oynamadıklarını, adeta yaşadıklarını ifade eden Anay, "50 metre ötemizde bu acıyı 8 ay öncesinde sıcağı sıcağına yaşamış insanlarla birlikte çekiyoruz. Temas halindeyiz, çok yakınız. Sahne bittiğinde göz göze geliyorum ve o an bir oyuncu için bence tarif edilemez." dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları