Samandağ Belediyesinde sözleşmeli olarak çalışan ve işlerine son verilen belediye emekçilerinden 5 kişinin mahkemesi emekçiler lehine sonuçlandı.
Samandağ Belediyesinde çalıştıkları sırada 2021 Aralık ayı sonlarında performans düşüklüğü gerekçe gösterilerek 2. Kez işlerine son verilen Enver Paşa( Mimar), Onur Toprak (Kimya Mühendisi), Kenan Kahlıoğulları (Sosyolog), İlkan Doğru(Bilgisayar Öğretmeni), Yücel Aslan( Biyolog), Gülşah Değiştirici(İnşaat Teknikeri)’nin açmış olduğu mahkeme sonuçlandı.
Samandağ Belediyesi aleyhine emekçiler tarafından açılan davada mahkeme Belediye emekçilerinin 5’i hakkında yeniden işe dönebilmeleri yönünde karar verdi. Bir emekçinin ise mahkeme kararı henüz eline ulaşmadı.
Mahkeme; Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın göreve geldiği günden bu yana işten çıkarılan işçiler lehine bir sonuçla 2. kez işçilerin yeniden belediyede çalışması yönünde karar verdi.
İşlerine son verilen Samandağ Belediyesi sözleşmeli personellerinden Kenan Kahlıoğulları,  mahkeme kararıyla ilgili açıklama yaptı.
Kahlıoğulları, 7 Kasım’ da mahkeme kararının kendisine ulaştığını belirterek “ 2. defa işten atılmamızdan bu yana süren mahkeme sonuçlandı. İlk işten atılışımızdaki mahkemeyi ve Belediyenin tazminat ödeyeceği mahkemeyi de kazanmıştım. İlk mahkemeden Samandağ Belediyesi bana 76 bin TL tazminat ödeyecek. Hatay 1. İdare Mahkemesi tarafından 2. Kez işe dönüş kararı sonuçlandı. İşe dönmem konusunda nihai karar esastan çıktı. 
Öncelikle bizim yanımızda duran eşim ve ailem başta olmak üzere, bütün dostlarımıza, sivil toplum örgütlerine, siyasi parti temsilcilerine, avukatıma teşekkür ediyorum. 
İşten atılan 6 kişiydik. 5 kişinin sonucu geldi ve bu beş kişinin işe dönmesi yönünde mahkemeler sonuçlandı. 1 kişinin de sonucu gelmek üzere. Onun da olumlu gelmesini bekliyoruz. Daha önce de kazanmıştık, aynı yönetim tarafından yine işten çıkarıldık ve yine mahkemeyi kazandık. 
Sayın Belediye Başkanının her çıktığı programda ‘Bunlar belediyenin kamburu, bunlara çok maaş ödüyorum, çok masraf oluyorlar.’ şeklinde ifadeleri vardı. Bu 6 kişi mi belediyenin sırtında kambur, bu 6 kişi mi belediyeyi batırıyor. Belediye başkanının yaptığı bu açıklamalar çok gerçekçi değil. Zira mahkeme kararı sonucunda kazandığımız için tazminatları eninde sonunda alacağımızı düşünürsek, bir tasarruf da yapmıyorlar. Hatta Memlekete bile isteye bir zarardır bu yapılan. Elinizdeki bu kalifiye elemanlardan faydalanmak yerine onları işsiz bırakarak bir tasarruf yapamazsınız. Bizler çalışarak Samandağ’a faydalı olmak isteyen insanlarız. Fakat Sayın Belediye Başkanı bunun yerine böylesi bir ekonomik kriz ortamında bizi işsiz bırakmayı tercih ediyor, üstüne üstlük bu durumdan da belediyeye bir fayda sağlanmıyor. Çünkü biz tazminatlarımızı geri alıyoruz. Bu durumda memleket zarara uğratılıyor. Samandağ halkı zarara uğratılıyor. Belediye Başkanı kendi cebinden ödemiyor. Sayın belediye başkanının bu inadından vazgeçmesini talep ediyoruz. Bu insanlarla uğraşarak, kavga ve gerginlik ortamını sürdürmesin. Göreve geldiği günden bu yana 3,5 yıl geçti. 
Neredeyse dönemi bitecek. Geldiğinden beri bizlerle uğraşıyor. Bizimki ekmek davasıdır. İnsanın bir ekmeği, bir de canı var. Canımızı almıyor ama ekmeğimizi elimizden almaya teşebbüs ediyor. Hatta alıyor da, biz bundan ciddi zarar görürken, kendileri de bu durumdan zarar görüyorlar. Biz mahkemelerle uğraşırken kendileri de mahkemelerde uğraşıyorlar. Ve hatta bizim tazminatlarımız dışında kaybettikleri mahkemelerin tüm masrafını ve avukatların masraflarını da belediye ödüyor. Bu paralar Samandağ halkının cebinden çıkıyor. 2. defadır kaybettiklerini gördüler. Buna bir daha teşebbüs etmemesini umuyorum.” dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim