Böke’nin Katılımıyla Gerçekleştirilecek Halk Buluşması Yapılamadı.
CHP Genel Sekreteri ve PM üyesi Selin Sayek Böke geçtiğimiz Salı günü akşam saatlerinde ilçemize gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Böke’nin geliş saatiyle ilgili yaşanan rötar yüzünden Abdullah Cömert Alanı’nda gerçekleştirilecek Halk Buluşması iptal edildi.
CHP Genel Sekreteri Böke Samandağ’da ki ilk ziyaretini Samandağ Belediye Başkanlığına gerçekleştirildi. Böke’nin ziyareti sırasında kendisine Hatay Milletvekilleri Serkan Topal, Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir, İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz eşlik etti. Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Böke’yi kapıda karşılayarak çiçek takdim etti. 
Belediye ziyareti sırasında Başkan Yardımcıları, CHP’li Meclis Üyeleri ve CHP İlçe Yöneticileri hazır bulundu.
Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen görüşmede Belediye Başkanı Eryılmaz İlçenin durumu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Başkan Eryılmaz’ın konuşmasının ardından CHP Genel Sekreteri Böke, Burada olmak çok büyük onur ve keyif. Bu memleketin kızı olarak ayrıca büyük keyif. Refik başkanı dinleyince şunu düşündüm; bizim acilen iktidar olmamız gerekiyor. Bu kısıtların hepsinin aşılabilmesi için merkezi iktidara ihtiyacımız var. Dolayısıyla da hem sizlerin burada ürettiği projeler hem de partinin de çok bir arada duran, birbirini  büyüten birbiriyle gelecek inşa etme iddiası ve iradesini her adımda arttıran bir iş yapmaya ihtiyacımız var. Dolayısıyla yaptığınız her iş için emeğinize sağlık. Şimdi önümüze bakıp bir sonraki iktidarı almamız gerekiyor, aksi takdirde yani çünkü bu iktidar, dışlayarak, yok sayarak, kendisinden yana olmayanları esasında yaşatmamak uğruna bir kararlılık gösteriyor. Buna dair hiç bir şüphemiz yok artık. Bunu belediyede de yaşıyoruz, bunu genel olarak Türkiye siyasetinde de görüyoruz. Türkiye’nin nefes alabilmesi için bu projelerin hepsinin rahatlıkla hayata geçebilmesi için tarihiyle kültürüyle, birlikte yaşama kültürüyle Hatay’ın Türkiye’ye öncü olması için fırsat yaratmamız gerekiyor. Onun için de iktidarda olmamız gerekiyor. Ben o yüzden hem belediyemizin yaptığı çalışmalara, bir o kadar da örgütümüzün sahada Cumhuriyet Halk Partisi siyasetini büyütmek için emek verdikleri için de gönülden teşekkür ediyorum. Türkiye’deki yangın halini söndürmemiz gerekiyor.  Hem ekonomik buhranı aşacak, hem hakikaten fiziken artık yanıyor olduğumuz bu koşullarda biz de birbirimize omuz verip birbirimizi büyütmek için ne gerekiyorsa yapmalıyız diye düşünüyorum. Güzel misafirperverliğiniz için ve güzel projeleriniz için size teşekkür ediyorum.” dedi. 
Sayek Böke’nin konuşmasının ardından İnşaat Mühendisi Abdullah Cabbar söz alarak Samandağ’da ki sıkıntıları ve HBB ile ilgili sıkıntıları dile getirmeye çalışması üzerine kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Cabbar’ın ardından; CHP Samandağ İlçe Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber HBB Samandağ Koordinatörü Mehmet Ali Kamacı’nın Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ile ilgili gazetede yayımlanan açıklamasına ilişkin eleştiri yaparak Böke’nin bu konuda duyarlı davranacağına inandığını ifade etti. Berber’in ardından Samandağ Belediye Meclis Üyesi Cem Tamimi söz alarak bir konuşma yaptı.
CHP PM üyesi Böke, sorunlarla alakalı parti merkezinde özel bir toplantı yapılmasının daha doğru olacağını ifade etti. 
Samandağ Belediyesi ziyaretinin ardından Böke ve beraberindekiler CHP İlçe Başkanlığına doğru yürüdü ve yol boyunca açık olan esnaflarla selamlaştı. Saatin geç olması ve programının devam ediyor olması dolayısıyla Halk buluşmasını daha ileriki bir tarihe ertelendiği belirtildi.
CHP İlçe Başkanlığı Ziyareti sırasında Böke ve beraberindeki heyeti CHP İlçe Başkanı Turgay Abacı ve İlçe Yönetimi, CHP Gençlik Kolları Başkanı Bünyamin Reyhanoğulları ve Partililer karşıladı. İlçe Başkanlığı ziyareti sırasında İlçe Başkanı Turgay Abacı, İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke birer konuşma yaptı.
İlçe Başkanlığı ziyaretinin ardından Genel Sekreter Böke Çevlik yolu üzerinden Arsuz’a geçti.

  Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim