Hıristiyanlar için en kutsal günlerden biri olan Meryem Ana Yortusu ve Üzüm Bayramı ilçemizde bulunan  Türkiye’nin ‘tek’ kimilerine göre ‘son’ Ermeni Köyü Vakıflı’da kutlandı. 
Vakıflı Surp Asdvadzadzin Kilisesi’ nde Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan’ın yönettiği ayinde ilahiler okundu ve dua edildi.
Bayram dolayısıyla Kilise bahçesinde ve mahallenin alanında yoğun bir kalabalık vardı. Törene HDP Adana Vekili Tülay Hatimoğulları, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Islahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, HDP Hatay İl Eş Başkanı Kerem Nalbant,  HDP İl Yöneticisi Tuncay Yılmaz,  HDP Samandağ İlçe Eş Başkanı Sevgi Kurtdere, SYKP Samandağ İlçe Eş Başkanı Yusuf Kimyon, yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda vatandaş katıldı. Barış, kardeşlik ve daha iyi bir dünya için dualar edildi, ilahilerin okundu. 7 kazanda kaynatılan Hatay’da her inancın ortak yemeği olan etle buğdayın dövülmesiyle yapılan Hırisi ve kutsanan üzüm vatandaşlara dağıtıldı.
HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları,  Kilise bahçesinde Ankara Altındağ ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yaşanan saldırıları hatırlatarak, artan ırkçı saldırılara karşı en güçlü cevabı barışın, kardeşliğin topraklarından vermek istediğini belirtti. Hatimoğulları "Irkçı saldırılar derhal durdurulmalıdır. Şu an seslendiğim topraklarda Türkiye’ye, Ortadoğu’ya, dünyaya model olacak bir barış ve kardeşlik vardır. Ümit ediyoruz ki bu yüzyıllar boyunca bu şekilde devam eder. Irkçı saldırılara karşı bütün toplumu sağduyulu olmaya, bu oynanan büyük oyunu hep beraber bozmaya çağırıyorum. Buradaki barış ve kardeşlik modelinin bütün Türkiye’ ye sirayet etmesiyle bu ırkçı zihniyet ve anlayışlar ortadan kalkabilir. Bir kez daha başta Ermeni halkı olmak üzere tüm Hristiyanların Meryem Ana Yortusu’ nu kutluyorum. Bu kutlamaların barışa ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum." dedi. 
Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Meryem Ana Yortusu ve Üzüm Bayramını kutlamak üzere vatandaşlarla bir araya geldiğini belirterek “Ermeni kökenli vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum. Biz Samandağ'da farklı inanç, farklı kültürden insanların bir arada ve kardeşçe yaşadığı bir ilçe olması hasebiyle bu mozaiğimizden ve zenginliğimizden dolayı gurur duyuyoruz. Bu birlik, beraberlik ve barış ortamının devam noktasında herkes üzerine düşeni yapmaya çalışıyor. Allah bu birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi bozmasın diyorum. Ben tekrar bu duygu ve düşüncelerle tüm Hıristiyan Aleminin Meryem Ana Yortusu’ nu kutluyorum. Bayramının Hıristiyan alemine ve tüm insanlığa barış, huzur ve sağlık getirmesini temenni ediyorum.” dedi.
Ermeni Cemiyeti Başkanı Cem Çapar “Bugün hep beraber Meryem Ana Yortusu ve Üzüm Bayramını kutluyoruz. Meryem Ana Yortusu vesilesiyle dünyamıza sağlık, barış ve huzur gelsin. Seneye o şenlikli sağlıklı günlerimize geri döneceğiz inşallah hep beraber burada halaylarımızı çekeceğiz, üzümlerimizi kutsayacağız ve hep beraber yiyeceğiz. Bugün de bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum.” dedi
Vakıflı Muhtarı Berç Kartun Bu senede Meryem Ana Yortusunu pandemiden dolayı sönük geçirdiklerini belirterek “ Çoğu insanımız bayramımıza katılamadı. Şenliklerimizi iptal ettik. Ama yine Sayın patriğimiz bizi yalnız bırakmadı kendisine çok teşekkür ediyoruz. Pandemiye  rağmen en iyi şekilde bayramımızı gördüğünüz gibi hep beraber, birlik içinde kutluyoruz, o yüzden çok mutluyuz. Meryem Ana Yortusu’nun memleketimize barışı, kardeşliği, huzuru getirmesini diliyorum.” dedi.
 

Editör: TE Bilişim