AHBAP’dan Hatay Gençlik Merkezi AHBAP’dan Hatay Gençlik Merkezi

İskenderun Samandağlılar Derneği Başkanı Süleyman Miçoğulları, Hassa Belediye Başkanı seçilen Salahattin Çolak’ın Alevi yurttaşlara yönelik açıklamasına tepki gösterdi.
İskenderun Samandağlılar Derneği Başkanı Miçoğulları, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Seçimler, insanların hür iradeleri ile belli bir dönemde kendilerini yönetecek kişileri seçtikleri demokrasi şölenleridir. Hiç kimse oy verdiği kişi ya da partiler nedeniyle kınanamaz, ayrıştırılamaz. 
Hassa Belediye Başkanı Sayın Salahattin Çolak’ın seçim sonuçlarına ilişkin konuşmasında; Samandağ, Defne ve Arsuz’da yaşayan insanların seçimdeki tercihleri için kullandığı aşağılayıcı ve ayrıştırıcı ifadeler kabul edilemez. Kendileri ev sahibi; Samandağ, Defne ve Arsuz ‘da yaşayan insanlar kiracı değildir. Dolayısıyla, İskenderun Samandağlılar Derneği olarak Sayın Başkan’ın “Affedersin Alevi” gibi aşağılayıcı ve ayrıştırıcı, Hesap Sorma” gibi yersiz ve hadsiz ifadelerini kınıyor, özür dilemeye çağırıyoruz. 
Özelde Hatay’ımızdaki, genelde tüm ülkemizdeki birlik ve bütünlüğümüz için tehlikeli olan bu ve benzeri davranışların hiç kimse tarafından tekrarlanmaması dileğimizdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verdi.               
  Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları