Haber: FATİH ÖZKILINÇ Kamera: KERİM UĞUR

İYİ Parti, yurt dışına çıkış harcının kaldırılması için kanun teklifini TBMM'ye sundu İYİ Parti, yurt dışına çıkış harcının kaldırılması için kanun teklifini TBMM'ye sundu

(MANİSA)-  Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, hükümetin Tasarruf Genelgesi'nin inandırıcı ve samimi olması için de önce tasarrufun Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden başlaması gerektiğini söyledi.

Manisa'nın Yunusemre ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Semih Balaban, ANKA Haber Ajansı'na Hükümetin kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlamak amacıyla 17 Mayıs'ta yayınladığı Tasarruf Genelgesi'ne ilişkin konuştu. Balaban, şunları söyledi:

''Biz bu genelgeden çok önce belediyeye gelir gelmez tasarruf tedbirlerini uygulama başladık. 48 tane kiralık aracı hemen iade ettik. En önemlisi belediye başkan yardımcılarımız dahi makam aracı kullanmıyor. Her alanda tasarrufa gittik. Çok somut bir örnek vereyim; bizden önce ocak, şubat, mart aylarında Yunusemre Belediyesi'nin tükettiği yakıt oranı 92 tonken, biz nisan ayında 32 ton yakıt tükettik. Yani bu üçte bire düştü. Biz her türlü tasarrufumuzu zaten bu genelgeden çok önce aldık. Çünkü bizim yapımız her konuda tasarruf ve dünya görüşümüz mütevaziliktir.

Bu tasarruf genelgesinin inandırıcı ve samimi olması için önce bu tasarrufun saraydan başlaması gerektiğine inanıyorum. Siz Cumhurbaşkanlığı olarak bu tasarrufları yapmıyorsanız bu genelgelerin hiçbir şekilde inandırıcılığı olmuyor. Bizi ciddi anlamda etkilemez. Çünkü biz zaten her konuda mütevazı ve tasarruflu bir belediyecilik anlayışını iki ayda uyguladık ve uygulamaya da devam edeceğiz."

Kaynak: anka