Psikolog Nurseli Çapar’dan: Kaygıyı Anlamak Psikolog Nurseli Çapar’dan: Kaygıyı Anlamak

Mevlüd ve Pelin Oruç’un kuruculuğunu yaptığı Orontes Kitabevi deprem sonrası ara verdikleri etkinliklerini sürdürüyor.
Orontes Kitabevinde düzenlenen “Söyleşi & İmza Günü” etkinliğinde Araştırmacı -Yazar İsmail Zubari, geçtiğimiz Cumartesi günün okurlarıyla buluştu.                                              
 Etkinliğe, SMMM Samandağ Temsilcisi Gül Oruç, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, CHP Gençlik Kolları Başkanı Bünyamin Reyhanoğulları, CHP Samandağ Belediye Meclis Üye adayı Doğan Sağaltıcı, Yazar Yuşa Arış, Şair Mehmet Düşer ve çok sayıda kişi katıldı
 Araştırmacı -Yazar İsmail Zubari, düzenlenen etkinlikle ilgili “Samandağ'ın sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerin farkındalığını artırmak için neler yapabiliriz? Bu konuda yerel yönetimlerin üzerine düşen görevler ve bu görevleri ne kadar yerine getirdiler? Vatandaş bu hazinelerin farkında mı? Birlikte yaşama kültürünün önemi, hoşgörüden ziyade karşılıklı anlayış ve ortak yaşamın güzelliği. Yanı başımızda farkında olmadığımız doğal alanlar. Bunları kullanım yöntemleri ve üzerimize düşen görevler. Kısacası Samandağ'la ilgili her konuyu konuşup görüş alışverişinde bulunmak üzere bu söyleşiyi düzenledik.” dedi.
Zubari’ nin ilgiyle dinlene konuşmasında, Samandağ ile ilgili yazmış olduğu Doğu Akdeniz’in Asi Coğrafyası: Samandağ isimli bir kitabı hakkında da bilgi verdi.
Konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Araştırmacı yazar Zubari daha sonra okurlarının kitaplarını imzaladı.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları