Kara: Depremzedeler 15 Aydır Kayıplarının İzini Arıyor Kara: Depremzedeler 15 Aydır Kayıplarının İzini Arıyor

Diş Hekimi Emrah Karaçay Türkiye İşçi Partisi(TİP) Samandağ İlçe Örgütüne Samandağ Belediye Başkanlığı için aday adaylık başvurusunu yaptı.                                                               
Diş Hekimi Karaçay’ın başvurusunu TİP Samandağ İlçe Başkanı Önder Tam teslim aldı.
TİP Samandağ Belediye Başkan Aday adayı Emrah Karaçay, başvurusunun ardından yaptığı açıklamada “Yeni başlamıyor mücadelemiz. 6 Şubat felaketiyle de başlamadı aslında. Biz her vakit mücadelenin içindeydik. Sol sosyalist ve devrimciler olarak gerek ulusal iktidarın zorbalığına gerekse yerel iktidarların liyakatsızlığına karşı safları sıkılaştırmak için mücadelenin içindeydik.
Nitekim 6 Şubat ile tabiri caizse elimizi taşın altına değil enkazın altına koyanlar da bizlerdik. Tarihsel bilincimizin bize yüklediği görev farkındalığı ile halkımızla olan dayanışmayı örüp büyüttük. Bütün bunlara rağmen tüm bilincimizle, tüm köklerimizle bağlı olduğumuz Samandağ'ımız bir enkaz halinde. 
Biliyoruz ki bu enkaz devletin ve yerel yönetimlerin enkazıdır. Böyle verimli topraklara, binlerce yıllık kültüre ve mozaik yapıya sahip memleketimizin; hak ettiği yaşam standartlarını yakalayabilmesi ve insancıl yeniden inşaası için sorumluluk alıp yoldaşlarımla yerel yönetime talebimizi ortaya koyduk. Geriye dönüp baktığımızda bizlerden çalınmış onlarca yılı görebiliyoruz. Önümüzde yeniden yapılandırılması gereken bir evimiz, bir Samandağ’ımız var.
Sokaklarımızda hiç dinmeyen bahhur kokusu ve çocuklarımızın yüzündeki gülümsemeyle tüm haklarımızın huzur içinde yaşadığı bir Samandağ'ı hep birlikte kuracağız!” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları