Samandağ Çarşı Merkezindeki mülk Sahipleri Rezerv Alan ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Vedat Gürgen’in katılımıyla düzenlenecek toplantıya katılmama kararı aldıklarını duyurdu.

Samandağ Atatürk Mahallesi’nde parsel bilgileri belirtilerek taşınmazlar 23 Ağustos 2023’te rezerv yapı alanı ilan edilerek Hazine’ye devredilmiş ve buraya dönük proje hazırlandığı ifade edilmişti.

Bu alanla ilgili tasarrufta bulunanlar tarafından mülk sahiplerine herhangi bir bilgilendirme yapılmaması ve oldu bittiye getirilmesi üzerine Mülk Sahipleri tepki göstererek basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasından kısa bir süre sonra Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz tarafından konuyla alakalı bir toplantı yapılacağı sosyal medya üzerinden kamuoyuyla paylaşıldı.

14.12.2023 Perşembe günü saat 15:30’ da gerçekleştirileceği ifade edilen toplantıya Samandağ Şehir Merkezindeki Mülk sahiplerinin büyük bir bölümü tarafından katılmama kararı alındı.

DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN, FİLİSTİN BAŞBAKANI VE DIŞİŞLERİ BAKANI MUSTAFA İLE GÖRÜŞTÜ DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN, FİLİSTİN BAŞBAKANI VE DIŞİŞLERİ BAKANI MUSTAFA İLE GÖRÜŞTÜ

Mülk Sahipleri rıza ve onay alınmadan hazırlanan projeyle ilgili yapılacak toplantının göstermelik bir toplantıdan öte bir anlamı olmayacağını vurgulayarak, katılmayacaklarını ve hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini belirttiler.

Mülk Sahipleri, açıklamalarında “Mülklerimizin hazineye tescil işlemi iptal edilene kadar hukuki yoldan hak arama mücadelemize devam ediyoruz...

Göstermelik toplantılarla verilecek sözlere değil, yazılı belgelerle kararın iptalini görene kadar hak arama mücadelemize devam ediyoruz...

Refik Eryılmaz’ın yandaşlarını mülk sahibi gibi göstermesine alet olmayacağız...

Başkan Eryılmaz kendi çalsın kendi oynasın...

Mülk sahipleri olarak toplantıya katılmayacağız...

Samandağ şehir merkezi mülk sahipleri” ifadelerine yer verdi.

Editör: Nesli