Kara: Tahkimatlar İşe Yaramadı Kara: Tahkimatlar İşe Yaramadı

31 Mart seçimleri sonrası yeni Belediye Başkanları mazbatalarını alarak görevlerine başladı.
Samandağ halkı özellikle ilçede deprem sonrası artan birçok sorunun çözümü için göreve gelen belediye başkanlarının işe koyulmasını bekliyor.
Birçok vatandaş Samandağ’da 21. Yüzyılda olmamıza rağmen hala ilçenin gündemindeki yerini koruyan altyapı, susuzluk sorunu, çöp, böcek ilaçlaması başta olmak üzere bu ve buna benzer sorunların çözümünü göreve gelen başkanlardan bekliyor.
Görüştüğümüz birçok vatandaş ise gazetemize yaptıkları açıklamalarda (İsim ve görüntülerini kullanmamamız koşuluyla) özellikle göreve gelen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Samandağ Belediye Başkanlarının Samandağ’daki okul yollarına öncelikle el atmasını talep etti.
Daha önceki yönetimler döneminde de çok kez gazetemiz aracılığıyla vatandaşların taleplerini dile getirmiş olmamıza rağmen bu soruna bir çözüm üretilmemişti.
Bazı veliler Samandağ’da okul yolların durumunun çok iç açıcı olmadığını dile getirerek çocuklarının yaşanan felakete rağmen eğitimlerinden geri kalmaması için okula kendi araçlarıyla götürdüklerini vurgulayarak, günde iki kez kullanmak zorunda oldukları, çukurlardan geçilmeyecek haldeki bu yollarda araçlarında çok ciddi hasarlar meydana geldiğini, bunun kendilerine altından kalkamayacakları maddi külfet yüklediğini ifade ettiler.
Bir kısım veli de yeni göreve gelen belediye başkanlarına hayırlı olsun dileklerinde bulunarak çözüm üretileceğine inandıklarını belirterek, özellikle kış aylarında okullarına yürüyerek gitmek zorunda kalan çocukların çamur içinde okula ulaşmaya çalıştıklarını, havalar güzel olduğunda ise çocuklarının toz toprak içinde kaldığını ifade ederek bir an önce çözüm için adım atılasını talep ettiler.
Veliler, özellikle ilk, ortaokul ve liselerin ve hatta bazısında anaokulun da bir arada bulunduğu ve tek güzergâhtan gidilen okul yollarında çok sayıda öğrenci, öğretmen ve velinin kullandığı yolların bir an önce yapılmasını gündeme alarak işe başlanmasını talep ediyor.
Biz de umuyoruz yeni göreve gelen yetkililer bu sorunun çözümü için bir an önce çalışmalara başlar.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları