Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 93. yılı kentte düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 93. yılı kutlama etkinlikleri, İnönü İlkokulu önünde kortejin toplanmasıyla başladı. İnönü İlkokulu önünde toplanan kortej, Edirne Belediyesi Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Berat Acar’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra kortej, Belediye Bandosu eşliğinde Edirne Belediyesi’nde bulunun Atatürk Odası’na doğru hareket etti.

Törenler kapsamında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye geldiği sırada konakladığı ve daha sonra Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen Atatürk Odası ziyaret edildi.

Atatürk Odası, ziyaretçi akınına uğradı. Edirneliler, Mustafa Kemal Atatürk’ün ziyareti sırasında kullandığı ve özenle korunan eşyalarını inceleyerek, Ata’sını saygı ve özlemle andı.

Tören, Halk Eğitim Merkezi'nde İlhami Ertem Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla son buldu.

Kaynak: anka