Begüm Baytar Adı Samandağ Atatürk Ortaokulunda Yaşatılacak Begüm Baytar Adı Samandağ Atatürk Ortaokulunda Yaşatılacak

Samandağ’ın yeni belediye Başkanı Emrah Karaçay, Hassa Belediye Başkanı seçilen Selahattin Çolak hakkında suç duyurusunda bulundu.                      
TİP Samandağ İlçe Başkanı Önder Tam ve ilçe yönetimi, belediye meclis üyesi Adnan Eryılmaz ile birlikte suç duyurusunda bulunan Belediye Başkanı Emrah Karaçay, Hassa Belediye Başkanı'nın Samandağlılar için kullanmış olduğu ayrımcı söylemleri şiddetle kınadığını ifade etti.
Samandağ Belediye Başkanı Karaçay, Hassa Belediye Başkanı Selahattin Çolak hakkında Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığına halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve ya aşağılama suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.
Konuyla ilgili yapılan açıklamasında Başkan Karaçay “Hassa Belediye Başkanı'nın Samandağlılar için kullanmış olduğu ayrımcı söylemleri şiddetle kınıyoruz. Bu bağlamda bu söylemleri kullanan şahıs hakkında Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığına halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan suç duyurusunda bulunduk.
Bu tarz ötekileştirici ve nefret içeren söylemlerin karşısında olduğumuzu ve hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.” İfadelerine yer verdi.
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları