“TOKİ İnşaatı  Mezar İnşaatı Olmasın” “TOKİ İnşaatı Mezar İnşaatı Olmasın”

Türkiye İşçi Partisi(TİP) Samandağ’da yerel basın mensuplarıyla kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.
Samandağ Deniz Sitesi Dervişan Hikmet Dönmez Tesislerinde gerçekleşen organizasyonda TİP PM Üyesi İlke Bereketli, TİP Hatay İl Başkanı Hasan Yılmaz ve TİP Samandağ İlçe Başkanı Önder Tam, basın mensuplarına başta Samandağ olmak üzere Hatay’da deprem sonrası yapılan çalışmalar, genel seçimler süreci sonrası süreç ve yaklaşan yerel seçimler üzerine yaptıkları çalışmaları anlattı.                                       
Genel seçimler sonrasında Hatay Halkının iradesiyle seçilen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın Anayasa Mahkemesi kararına rağmen serbest bırakılmamasına değinen Samandağ İlçe Başkanı Önder Tam, depremin ilk günlerinden itibaren gösterilen dayanışmayı, şimdi de yerel seçim sürecinde göstermek amacıyla bir çalıştay düzenleyerek halktan yana sol sosyalist partiler, sivil toplum kuruluşları ve demokratik kitle örgütleriyle bir araya geldiklerini ifade etti. Bu çalıştay vasıtasıyla ortak akıl ve iradeyle belirlenecek bir adayla seçime girmek istediklerinin altını çizdi.
Samandağ’ın çok ciddi problemleri olduğunu bu problemlerin çözümü için yerel seçimlerin önemli olduğunu vurguladı. Rant odaklı yönetimler yerine halk odaklı yönetimlerle ilçenin sorunlarına çözüm üretilebileceğini ve TİP olarak bunu başarma gayreti içinde olduklarını ifade etti.
Samandağ’da gerçekleştirilen Çalıştay ile ilgili yakın zamanda bir açıklama yapacaklarını belirten Tam, “Yaklaşık on üç STK ve parti bir araya gelip nasıl yerel yönetim modelini oluşturacağımızın sürecini yaşıyoruz şu anda. Ayın 9’ u ve 10’unda yapacağımız çalıştaya hazırlanıyoruz. Partilerin, örgütlerin mütabık kaldığı konularda çalıştay sonunda ortaya çıkan ilkeleri halkımıza açıklayacağımız ve birlikte en geniş muhalefet yelpazesiyle adayımızla meclis üyelerimizle halkın karşısına çıkacağımız ve yerel yönetimlere talip olacağımız bu süreci örüyoruz. bu konuyla ilgili olarak da yerel basın emekçileriyle bir araya geldik. Katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.
TİP PM Üyesi İlke Bereketli, konuşmasında “Türkiye İşçi Partisi olarak yerel seçimlere tüm Türkiye’de hazırlıklarımızı başlattık. Geçtiğimiz hafta Genel Başkanımız Erkan Baş'ın da basın toplantısında deklare ettiği üzere aslında adaylık süreçlerimiz de başlamış bulunuyor, başvuruları topladığımız bir süreçteyiz. Bizim iddiamız tüm Türkiye’de olabildiğince her yerde yerel seçimlerde Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği çeşitli düzeylerde aday göstermek ve bu sürece dahil olmak. Bu noktada tabii ki Hatay bizim için çok önemli bir şehir. Hem partimizin uzun yıllardır varlık gösterdiği iki dönem arka arkaya vekil çıkardığımız il olması dolayısıyla önemli. Ama aynı zamanda 6 Şubat depreminden sonra Hatay Türkiye'nin belki de en önemli ili haline geldi. Dolayısıyla burada aslında değişim, dönüşüm yıkımlardan yeniden bir hayat kıla bilmek, belki de yerelde yeniden halkçı, sosyalist bir politikayı inşa etmek mümkün olacak. Bizim artık rantçı talancı politikaları geride bırakmamız lazım. Bunu da herhalde en iyi Hatay'da bu düzeni değiştirerek gösterebiliriz diyoruz. Tüm basın emekçilerine bizlerle birlikte olduğu için teşekkür ederiz.” dedi.
TİP Hatay İl Başkanı Hasan Yılmaz “6 Şubatla birlikte tabi memleketimizin her yanında maalesef acı ve gözyaşı var. Bu hayatta kalma mücadelesi içerisinde doğrulmak istediğimiz her noktada üzerimize köstek olanlara karşı birlikte dayanışma içerisinde kalarak mücadele ettik.  Bu saatten sonra da bu böyle olacak. Bu dayanışmanın vermiş olduğu birikimlerle birlikte bir çalıştay süreci örüyoruz. Çalıştay sürecinin sonucunda adaylar ve meclis üyeleri belirlendikten sonra ilkeler doğrultusunda sosyalist, halkçı, kamucu bir analışla yeniden yerelimizi inşa edeceğiz.  Yedi kere yıkılıp yeniden ayağa kalkan bu şehrin sekizinci kez ayağa kalkması sosyalist yönetimlerle olacak, hep birlikte yapacağız. Bugün sizlerle bu konuda bir araya geldik. hepinize çok teşekkür ederiz sağ olun var olun. 9 – 10 Aralık’ ta Genel Başkanımız Erkan Baş ve Dersim Belediye Başkanı  Fatih Mehmet Maçoğlu’nun katılımıyla birlikte Çalıştay sürecinin başlangıcını duyuracağız. Arsuz’da da 9 Aralıkta Nazım Hikmet Kültür Merkezinde bir halk toplantısı yapacağız. Bütün Halkımızı davet ediyoruz ve  bekliyoruz.” dedi.
Sohbet havasında geçen etkinlikte TİP yöneticileri gazetecilerin sorularını cevapladı.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları