TİP: Adalet Sarayları, Adalet Mezarlarıdır! TİP: Adalet Sarayları, Adalet Mezarlarıdır!

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, katıldığı bir televizyon programında Hatay ile ilgili soruları cevapladı.
Hatay Milletvekili Mullaoğlu, Flash Haber’de Fatih Ertürk’ün sunduğu Başkentte Gündem programına konuk oldu.
CHP Milletvekili Mullaoğlu, Hatay halkının 6 Şubat depremleri sonrası iktidar tarafından yalnız bırakıldığın belirterek iktidara eleştirilerde bulundu. 
Mullaoğlu, Hatay Halkının iktidar tarafından sahipsiz bırakıldığı vurgusunu yaparak, halkın borçlarının bir süre ertelendiğini sonraki süreçte ise biriken borçların toplu şekilde tahsil edildiğini ifade etti.
Elektrik ve su faturaları gibi konularda kolaylık sağlanmadığını belirten Hatay CHP Milletvekili Servet Mullaoğlu vatandaşların yaşanan süreçte icra ile karşı karşıya kaldığını ve bunun kabul edilebilir olmadığını belirtti. Hataylı çoğu insandan ‘keşke hayatta kalmasaydık’ sitemini duyduğunu ve Hatay halkında sahipsizlik duygusunun hala hakim olduğunu söyleyen Mullaoğlu Hatay halkının her zaman birbirine sahip çıktığını ve sahip çıkmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.
Hatay CHP Milletvekili Servet Mullaoğlu, açıklamasında “Hükümetin beceriksizliğini hepimiz biliyoruz. En kötüsü sahipsizlik duygusu var. İnsanlarda hükümetin yeterince yanlarında olmadığına ve sıkıntılarına çözüm bulmadığına ilişkin çok ciddi boşluk duygusu var. İnsanlarımız sahipsiz bırakıldı. Barınma sorunları halen had safhada yaşanıyor. Özel afet bölgesi diye bir şey söylenmişti. Afet bölgesi ilan edildi ama afet bölgesinin gerekleri yeterince yerine getirilmedi. Elektrik faturaları su faturaları gelmeye başladı. Sadece 6 ay boyunca kredi kartı borçları, kredi borçları ertelenmişti. Ertelenen bu borçlar sonradan birden geldi ama insanlar hala işlerine kavuşmamıştı. Çoğu icra takibine maruz kaldı. İnsanlar bir şekilde hayata tutunmaya çalışıyor ama çoğu kişiden duydum ki ‘keşke hayatta kalmasaydık’ o derecede insanın içini parçalayan sıkıntılar var. İnsanların kesinlikle umutsuz olmaması gerekiyor. Biz Hataylılar olarak birbirimize hep sarılmışızdır yine sarılmaya devam edeceğiz. Birbirimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Biz Hataylılar olarak birbirimize sahip çıkarak kentimizi yeniden imar edeceğiz. Asla umutsuzluğa hayatımızda yer vermedik, vermeyeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
 Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları