“Milli Eğitim Bakanlığı Müfredat Değişiklikleriyle Neyi Amaçlıyor?” “Milli Eğitim Bakanlığı Müfredat Değişiklikleriyle Neyi Amaçlıyor?”

6 ve 20 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketinin üzerinden dokuz ay geçti…
Depremin ardından o süreçte yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı yapılara depremzede vatandaşların eşyalarını tahliye etmek maksadıyla girmesi de yasaklandı. Ki bu doğru bir uygulamaydı.  
Depremde evlerinde ağır hasar oluşan vatandaşlara yetkili kurumlar tarafından eşya yardımı yapılacağı sözü verildi. 
Hatta İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu, eşya yardımıyla ilgili 21 Şubat’ta Hatay’a gerçekleştirdiği ziyarette basına da yansıyan, açıklamasında “Daha önceki uygularımızda olduğu gibi hem AFAD hem de Aile Bakanlığımız eşya yardımını yapacaktır. Hazırlıkları tamamladık 2-3 gün içerisinde depremzede vatandaşlarımıza ne kadar eşya yardımı yapılacağını açıklayacağız.” demişti.
AFAD Hatay İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise, “İl Defterdarlığı ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın ortak çalışması sonucu evi ağır hasar alan kişilerin eşya parası miktarları belirlenmiştir. Çalışmalar son bulmuş, listeler hazırlanıp AFAD İL Müdürlüğü’ne gönderilecektir. Yardım paraları Ağustos ayı içinde hesaplara yatırılacaktır” ifadelerine yer verilmişti. Ve açıklanan tarifeye göre 2+1 evlere 52 bin ila 61 bin lira, 3+1 evlere 76 bin 500 ila 82 bin lira arasında eşya yardımı ödenecekti.
Kış soğukları kapıda, Ağustos ayı içerisinde ödeneceği belirtilen eşya hala yapılmadı. Verilen ve yerine getirilmeyen sözler yine birçok depremzede vatandaşı bir kez daha mağdur etti. 
Depremzede vatandaşlar depremin üzerinden dokuz ay geçmesine rağmen hala ödenmeyen eşya yardımları nedeniyle zor durumda kaldığını sosyal medya üzerinden dile getirirken, bir kısmı da yardımın akıbetini Cimer üzerinden sorgulamaya çalışıyor.
İşini, evini kaybetmiş birçok depremzede eşya yardımıyla ilgili bir olumlu veya olumsuz net bir açıklama yapılmasını bekliyor.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları