Edirne’de bazı pastaneler yılbaşı öncesi yaş pasta satış fiyatlarına zam yapmama kararı aldı. Bir pastanede çalışan satış görevlisi Yasemin Serbest, "Talepte 2 bin 3 bin pasta civarı olmasını bekliyoruz ve bunu karşılamayı hedefliyoruz. Çilekte maliyet 200 lira kadar yükseldi. Biz direnmeye çalışıyoruz ama böyle giderse tabi ki yılbaşından sonra bir fiyat geçişimiz olacak" dedi.

Edirne'de bir pastanede satış görevlisi olan Yasemin Serbest; girdi maliyetlerinin arttığını, yılbaşından sonra yaş pasta satış fiyatlarına zam yapacaklarını söyledi. En çok çileğin fiyatının arttığını ifade eden Serbest, yılbaşı gecesi için pasta siparişi almaya başladıklarını belirtti. Serbest, şunları söyledi:

“DİRENMEYE ÇALIŞIYORUZ”

“Fiyatlarımızı sabit tuttuk, yılbaşı için de. Mümkün mertebe direnmeye çalışıyoruz. Üç grup pastamız var. 300 liradan başlıyor, 350 lira, 400 lira diye devam ediyor. Bunun üstü de var. Ona göre fiyatlandırmamızı yapıyoruz. Bir de 3 numaralı pastamız var. 15-18 kişilik o da 450 lira. Her pasta boyunda 50’şer lira artırım yapıyoruz. Yıl başında kar taneli, kardan adamlı özel çalışmalarımız da var. Hem görseli olsun hem lezzeti olması açısından bununla ilgili çalışmalarımız başladı bile. Talepte 2 bin 3 bin pasta civarı olmasını bekliyoruz ve bunu karşılamayı hedefliyoruz. Çilekte maliyet 200 lira kadar yükseldi. Biz direnmeye çalışıyoruz ama böyle giderse tabi ki yılbaşından sonra bir fiyat geçişimiz olacak.”

Kaynak: anka