Kara: Hatay'da ÇED Zorunluluğu Geri Getirilsin Kara: Hatay'da ÇED Zorunluluğu Geri Getirilsin

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’ın katılımıyla Samandağ Değişim İttifakı’ nın ortak adayı TİP Samandağ Belediye Başkan adayı Emrah Karaçay’ın aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Yağmura rağmen yoğun bir kalabalıkla Zerdali Kır Bahçesi ve Restaurantta gerçekleştirilen tanıtım toplantısına TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın yanı sıra TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Samandağ Değişim İttifakı Bileşenlerinin temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını TİP Samandağ İlçe Başkanı Önder Tam yaptı. Tam, aday tanıtım toplantısına gösterilen ilgiye teşekkür ederek, çalıştay sürecini ve ardından oluşan ittifakın aday belirleme sürecini anlattı.
Ardından söz alan TİP Samandağ Belediye Başkan Adayı Emrah Karaçay, konuşmasında “Biz Samandağ’ı elli yıldır hizmetsizliğe boğan zihniyeti değiştirecek olanlarız.” dedi.
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Samandağ Değişim İttifakına teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Buradan açık ve net söylüyorum 1 Nisan sabahı bütün Türkiye Samandağ’ı konuşacak.” dedi.
 Baş, konuşmasının devamında “Sadece çok parası olan takım elbisesi, kravatı pahalı olanların siyaset yaptığı bir Türkiye’ den kimseye hayır gelmez. Halka tepeden bakıp “sizi ben kurtarırım, siz ne istediğinizi bilmezsiniz, sizi şu kurtarır” diyen siyaset anlayışını yıkalım. Her yerde solcular, sosyalistler, Yurtseverler, devrimciler bir araya gelelim halkın kaderini eline almasını sağlayalım dedik. Elimizden geldiğince bunu her yerde yapmaya çalıştık. Bazı yerlerde yapamadık arkadaşlarımızı suçlamıyoruz. Bizim de eksikliğimiz vardır. Ama işte Samandağ’da bunun nasıl olabileceğini gösterdik. O yüzden bütün bu sürece emek koyan, yan yana gelen herkese teker teker, yürekten çok teşekkür ediyorum. Bugün burada hep beraber aslında bütün Türkiye’ye mesajlarımızı vermeye bile başladık. Görmek isteyenler için, duymak isteyenler için 1 Nisan’ı beklemeye bile gerek yok. Bakın Samandağ’da işte bu yağmurda. Bu kadar büyük dertleri varken insanlar depremden yeni çıkmış, ayakları üzerinde durmaya çalışırken bile. Bizler yan yana geldiğimizde işte nasıl bir heyecan ortaya çıkıyor, nasıl bir umut ortaya çıkıyor, nasıl bir zafer ortaya çıkıyor, Hep beraber görüyoruz. O yüzden bütün Türkiye’ ye sesleniyorum, eğer siz bu ülkeyi bu AKP- MHP zihniyetinden kurtarmak istiyorsanız eğer, siz gerçekten halkın sesine kulak verecekseniz işte Samandağ örneği. Bunun nasıl yapılacağını gösteriyor. Siz birleşin halk da birleşiyor.” dedi.
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, konuşmasının devamında” Türkiye işçi partisi, kurulduğundan beri diyoruz ki kardeşim bu ülkeyi AKP ve MHP zihniyetine cumhur ittifakı denilen faşist ortaklığa bırakmamız lazım. Elimizden geldiğince gücümüz yettiğince hatta gücümüzün ötesinde gecemize gündüzümüze dişimize tırnağınıza kattık. Biz bunlarla kavga ediyoruz. Ama biz AKP ve MHP ile kavga ediyoruz diye bize AKP’nin MHP’nin benzerlerini dayatmayın. AKP den MHP’den nefret ediyoruz diye “Ceketimi assam seçtiririm” anlayışını bize dayak atmayın. 1 Nisan’da değişim başlayacak diyorum ama değişim bugünden başladı. Ceketimi assam kazanırım diyenler daha Emrah kardeşimin karşısına aday çıkartmaya cesaret edemiyorlar.” dedi.
Baş, konuşmasında CHP’yi kast ederek “Değişim lafla olmaz, değişim gerçekte olur.  Siyasette eğer emek veren alın teri döken insanların sesini birleştirebilirsek, bunları yan yana getirebilirseniz değişmeyecek hiçbir şey yoktur.” Dedi
 Biz Samandağ’da bir anlayışı yıktıklarını belirten Erkan Baş, “solcular yan yana gelemez anlayışını yıkıyoruz, Samandağ’ da ne olursa olsun insanlar alışkanlıklarının dışına çıkmaz anlayışını yıkıyoruz. Şimdi nasıl mücadele edilirin örneklerini gösteriyoruz. Yarın hep beraber bir şehir yeniden nasıl ayağa kaldırılır, halkla beraber nasıl yönetilir, sadece ülkeye değil dünyaya örnek bir belediyecilik anlayışı ortaya çıkartılır onu göstereceğiz. Bunu hep beraber yapabiliriz. Biz 6 Şubat’ ta Samandağ’ da cehennemi yaşadık, şimdi Samandağ’ı cennete çevireceğiz.” dedi.
Konuşmasında Can Atalay’a da yer veren Genel Başkan Hatay’ı bir vekili içerde ama Hatay’ın seçilmiş on milletvekillerinden daha çok çalışan 3 milletvekili dışarda.” dedi.
TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın konuşmasının ardından İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, halkı selamlayarak kısa bir konuşma yaptı.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları