41 FİRMANIN KATILIMIYLA HATAY MOBİLYA FUARI 4. KEZ KAPILARINI AÇTI

Hatay'da imalatçıların ürünlerini tanıtması amacıyla 7 yıl sonra yeniden organize edilen 4. Hatay Mobilya Fuarı açılış törenin ardından ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) öncülüğünde, Hatay Valiliği, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Hatay Ticaret ve Sanayi Odası, Hatay Marangozlar ve Hızarcılar Odası, Antakya Mobilyacıları İhtisas Sanayi Sitesi ve Antakya Mobilya Üreticileri Derneği iş birliğiyle düzenlenen fuarda mobilya sektörünün önde gelen üreticileri bir araya geldi.
HBB Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen açılış törenine Hatay Valisi Mustafa Masatlı, HBB Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay milletvekilleri Kemal Karahan, Lütfi Kaşıkçı, Necmettin Çalışkan, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yeniden inşa ve ihya sürecindeki Hatay başta olmak üzere, bölge ekonomisine ve ülke genelindeki ticari hareketliliğe katkı sunması beklenen fuarda, mobilya ve mobilya aksesuarı üreticileri 5 bin metrekarelik alanda kurulan yaklaşık kırk stantta ürünlerini sergiliyor. Fuar kapsamında modern, klasik, spor, avangart, bahçe ve ofis mobilyaları ile çok çeşitli aksesuar ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuar, 30 Kasım'a kadar vatandaşları ağırlayacak.
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, açılışta yaptığı konuşmada, şehrin yeniden inşa ve ihya sürecine dikkat çekerek, “Bu şehirde artık üretim ve istihdam vardır. Esnafımızla birlikte çalışarak kent ekonomisine katkı sunacak fuarın hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
HBB Başkanı Mehmet Öntürk ise Hatay'ın Türkiye'nin Ortadoğu'daki sınır bekçisi ve batıya açılan ilk kapısı olduğuna dikkat çekerek, şehri her alanda geliştirmek için çalışacaklarını belirtti. Öntürk, fuarın düzenlenmesinde emeği geçen esnaflara teşekkür ederek, Hatay'ın zengin zanaat ve sanat değerlerini kalkındırma çalışmalarının süreceğini vurguladı.
Hatay milletvekilleri Kemal Karahan ve Lütfi Kaşıkçı, mobilya sektörünün il için önemine değinerek, fuarın sektörü güçlendireceğini ve Hatay'ın Orta Doğu pazarındaki rolünü pekiştireceğini belirtti.
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Aziz Fatih Yılmaz da fuarın Hatay'daki eksikliği giderdiğini, üretim ve tasarım gücünü dünyaya gösterme açısından önemli olduğunu ifade etti.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı

Image

CEMRE GAZETESİ
Tel. : (326) 000 000 00 00
GSM : (326) 000 000 00 00
Adres Samandağ / HATAY

HIZLI MENU

HATAY

Hava Durumu Veri Kaynağı: weather forecast Samandag 30 days