Samandağ Kurtderesi Mahallesi’nde narenciye ve zeytinliklerin yok edilmesine karşı yükselen direniş, 5 Ekim’de tüm Türkiye’ye yayılacak.
İskenderun, Dörtyol ve Defne’de barınma ihtiyacı gerekçesiyle alınan el koyma kararları iptal edildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Hatay İl Müdürlüğü, depremler sonrası barınma ihtiyacı gerekçesiyle geçici olarak el konulan 19 taşınmaz üzerindeki kararları kaldırdı. Karar, AFAD’ın talebi üzerine Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın onayıyla alındı.
HANGİ PARSELLERDE KALDIRILDI?
“37 sayılı el koyma kararının kaldırılması” başlıklı açıklamaya göre, el koyma kararı İskenderun Aşkarbeyli Mahallesi’nde 3, Dörtyol Numuneevler Mahallesi’nde 12 ve Defne Çekmece Mahallesi’nde 4 parseli kapsıyor.
Hatay Valiliği açıklamasında, söz konusu kararların barınma ihtiyacının ortadan kalkması nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

YASAL DAYANAK
Valilik tarafından yapılan bilgilendirmede, el koyma yetkisinin 1959 tarihli 7269 sayılı “Umumi Hayata Müessir Afetler Kanunu” ve 1983 tarihli 2935 sayılı “Olağanüstü Hal Kanunu” kapsamında verildiği hatırlatıldı. Deprem sonrası konteyner kentler için yeterli hazine arazisi bulunamaması nedeniyle özel mülkiyetlere geçici olarak el konulduğu, ancak mevcut durumda bu taşınmazlar üzerinde barınma ihtiyacı kalmadığı için kararın kaldırıldığı kaydedildi.
VALİLİK: “EL KOYMA KARARLARI İPTAL EDİLDİ”
Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürü Taner Bayındır’ın imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Kurulacak konteyner kentler için yeterli hazine arazisi bulunamaması nedeniyle daha önce el koyma kararı alınmıştı. Ancak mevcut durumda taşınmazlar üzerinde barınma ihtiyacı kalmadığından el koyma işlemlerinin kaldırılmasına karar verilmiştir.”
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
