KAHLIOĞULLARI: ALEVİLERE YÖNELİK NEFRET SÖYLEMİNİ KABUL ETMİYORUZ

KAHLIOĞULLARI: ALEVİLERE YÖNELİK NEFRET SÖYLEMİNİ KABUL ETMİYORUZ

KAHLIOĞULLARI: ALEVİLERE YÖNELİK NEFRET SÖYLEMİNİ KABUL ETMİYORUZ

CHP’de “mutlak butlan” tartışmalarıyla birlikte yaşanan gelişmeler ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alevi kimliği üzerinden hedef alınması, Alevi kurumlarının tepkisine neden oldu. Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Samandağ Şube Başkanı Kenan Kahlıoğulları, hem yargı sürecine hem de Alevilere yönelik nefret söylemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kahlıoğulları, CHP içerisinde yaşanan süreci değerlendirerek seçimle belirlenmiş bir yönetimin mahkeme kararlarıyla görevden uzaklaştırılmasının kabul edilemeyeceğini söyledi. Yaşananları “demokrasi ayıbı” olarak nitelendiren Kahlıoğulları, seçimle iş başına gelen bir yönetimin hukuksuz yöntemlerle görevden uzaklaştırıldığını savundu.

“KEMAL KILIÇDAROĞLU BÜTÜN ALEVİ TOPLUMUNU TEMSİL EDEMEZ”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahsında tüm Alevi toplumunu hedef alan söylemlere tepki gösteren Kahlıoğulları, siyasi tartışmaların inanç kimlikleri üzerinden yürütülmemesi gerektiğini vurguladı.

Alevi kurumları olarak, Alevi kimliği öne sürülerek yapılan hakaretleri ve genelleme yapılarak bütün Alevileri kapsayan nefret söylemlerini kabul etmediklerini belirten Kahlıoğulları, “Kemal Kılıçdaroğlu da bütün Alevi toplumunu temsil edemez. Bugün itibarıyla kendisi siyaset yapıyor. Siyasi mücadele içinde olan bir kişinin mezhebi üzerinden genelleme yapılarak hakaret edilmesini asla kabul edemeyiz” dedi.

Kahlıoğulları, eleştirilerin kişilerin siyasi tutum ve uygulamalarına yönelmesi gerektiğini belirterek, inanç kimliklerinin hedef alınmasının toplumsal barışa zarar verdiğini ifade etti.

 
Image

CEMRE GAZETESİ
Tel. : (326) 000 000 00 00
GSM : (326) 000 000 00 00
Adres Samandağ / HATAY

HIZLI MENU

HATAY

Hava Durumu Veri Kaynağı: weather forecast Samandag 30 days