Samandağ Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Mahalleler Arası Tahsin Demir Futbol Turnuvası “Anıl Zubari Sezonu” için başvurular 12 Haziran 2026 Cuma günü sona erecek.
Gençlerin bir araya gelerek mahalleler arasındaki dayanışma ve kaynaşmayı güçlendirmesi amacıyla gerçekleştirilen turnuva için başvuruların yarın mesai bitimine kadar devam edeceği bildirildi.
Samandağ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, turnuvanın dostluk, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmesinin amaçlandığı belirtilerek, centilmenlik ve fair play ruhunun ön planda tutulacağı vurgulandı.
MAÇLAR 30’AR DAKİKALIK İKİ DEVRE OYNANACAK
Turnuva kurallarına göre karşılaşmalar 30’ar dakikalık iki devre halinde oynanacak. Takımlar en fazla 25 kişilik oyuncu listesi oluşturabilecek. Karşılaşmalarda 9 oyuncu değişikliği yapılabilecek ve maç boyunca oyun en fazla 3 kez oyuncu değişikliği için durdurulabilecek.
Her takımın sahaya çıkardığı kadroda en az 5 oyuncunun 35 yaş ve üzeri olması şartı aranacak. 1991 doğumlu oyuncuların tamamı 35 yaş statüsünde değerlendirilecek.
MAHALLE NÜFUS KAYDI ŞARTI ARANACAK
Turnuvada mücadele edecek oyuncuların, temsil ettikleri mahallenin nüfus kütüğüne kayıtlı olması veya mahalleye bağlı konteyner kentlerde ikamet ettiğini belgelemesi gerekecek. Ayrıca adres değişikliklerinin turnuva ilan tarihinden önce yapılmış olması şartı aranacak. Bu durum tarihçeli yerleşim yeri belgesiyle belgelendirilecek.
Nüfusu 2 binin altında olan ve takım çıkaramayan komşu mahallelerin birleşerek ortak takım kurabilmesine de olanak tanınacak.
EVRAKLAR YARIN SAAT 17.00’YE KADAR TESLİM EDİLECEK
Turnuvaya katılacak takımların istenen belgeleri 12 Haziran Cuma günü saat 17.00’ye kadar teslim etmesi gerekiyor. Bu tarihe kadar evraklarını teslim etmeyen takımların başvuruları geçersiz sayılacak.
Son başvuru tarihinin ardından oyuncu listelerine herhangi bir ekleme yapılamayacak. Takım sorumluları tarafından teslim edilen belgelerin doğruluğundan da yine takım yönetimleri sorumlu olacak. Evraklarda usulsüzlük tespit edilmesi halinde ilgili takım turnuvadan diskalifiye edilecek.
KIRMIZI KART GÖREN OYUNCU EN AZ BİR MAÇ CEZALI
Turnuvada görülen sarı kartlar sonraki maçlara taşınmayacak. Ancak hakem ve gözlemci raporları doğrultusunda oyuncular hakkında ayrıca disiplin cezası verilebilecek.
Kırmızı kart gören futbolcular ise en az bir maçta forma giyemeyecek. Hakem raporuna göre bu ceza artırılabilecek. Turnuva ile ilgili disiplin ve itiraz süreçleri oluşturulacak ceza kurulu tarafından değerlendirilecek.
Karşılaşmalar öncesinde kimlik kontrolü yapılacağından tüm oyuncuların kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları zorunlu olacak.
Turnuvada belirtilmeyen diğer tüm kurallar ise Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Oyun Kuralları çerçevesinde uygulanacak.
