Hatay Tabiatı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Öğünç, Kırıkhan mesire alanında işgal ve tahribatın alışkanlık haline geldiğini bildirdi.                    
Öğünç yaptığı yazılı açıklamasında, “Kırıkhan mesire yeri ve Çamlık alanı 1950-60'lı yıllarda oluşturulmuş ve Kırıkhan’ın nefes alacak neredeyse tek bölgesi olarak günümüze kadar ulaşmıştır. Çok yakın zamana kadar Kırıkhan mesire alanı herhangi bir tahribata uğramamışken devlet hastanesi yapımı için ilk girişim olmuş ve sonrasında da diğer kurumlar adeta mal bulmuş mağribi gibi kendilerine bina yapacak yer aramak yerine mesire alanının işgali ve tahribatını bir alışkanlık haline getirmişlerdir.” dedi.
“MESİRE ALANINI İŞGAL ETTİLER”
En nihayetinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve farklı kurumların deprem sonrasında buraya göz diktiğini belirten Öğünç, “Bir kısmı geçici bir kısmı kalıcı olarak mesire alanını işgal etmişlerdir. Depremin üzerinden yaklaşık bir buçuk seneye yakın bir zaman geçtikten sonra da bu alışkanlık halen devam etmektedir. En son edindiğimiz bilgilere göre mesire alanının önemli bir kısmını AFAD vasıtasıyla -Çünkü AFAD bir yere El koymak istediğinde deprem sonrasındaki kendisine verilen yetkiler çerçevesinde istediği yeri işgal etme hakkını kendisinde görmektedir ve buna yetkisi de vardır, ancak Kırıkhan'ın babalarımızın dedelerimizin bizim için diktiği yetiştirdiği tek yeşil alanına- köy evleri yapmak üzere adeta işgal etmek doğru değildir. En kısa sürede de bu fikirden vazgeçilmelidir. Kırıkhan ile Hassa arasında karayolunun Batı tarafındaki alanlarda özellikle Sanayi bölgesinden sonra taşlık alanlar mevcuttur ve burası hazine arazileridir köy evleri yapmak için de çok uygun yerdir. “
“YENİ FİDAN DİKİMLERİ KESİLEN AĞAÇLARI GERİ GETİRMEZ”
“Dedelerimizin babalarımızın dikip yetiştirdiği ve neslimize emanet ettiği mesire alanındaki ağaçların kesilmesi -efendim biz her kestiğimiz ağaç için 10 tane fidan dikeceğiz gibi bir mantıkla işgali- ne yazık ki kesilen ağaçlarımızı ya da kesilmesi planlanan ağaçlarımızı geri getirmeyecektir. Mevcudu korumak en doğru yere planlamayı yapmak bizim neslimizin görevidir. Bu nedenle Amanos Dağları’nın eteklerinde hazineye ait zemini çok daha uygun köy oluşturmak için köy evleri oluşturmak için çok daha uygun konumdaki arazilerin değerlendirilmesi AFAD tarafından tekrar değerlendirilmelidir. Sonuç olarak dedelerimizden babalarımızdan aldığımız onların emekleri olan bu alanı korumamız ve daha da geliştirmemiz gerekirken, bu görev bizim neslimiz döneminde inkıtaa uğramıştır. Lütfen yetki sahipleri bu çerçevede kararlarını tekrar değerlendirsinler. Hatay'da hazineye ait çok geniş alanlar vardır Kırıkhan bu konuda fakir bir bölge değildir. Kolaya kaçıp şehrimizin tek nefes alacağı bölgeyi de yok etmek tercih edilmemelidir. Bu konuda bütün kamuoyunu bilinçli olmaya, yetki sahiplerini de insafa davet ediyoruz.” dedi.
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları