(İSTANBUL) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’un 3 ilçesinde düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi 10 kişinin yakalandığını, şüphelilerle birlikte 5 ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu hap ele geçirildiğini açıkladı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, Kağıthane semtinde bir kişiyi öldürme, 4 kişiyi de yaralama suçuna karıştıkları belirlenen çete üyeleri yakalanırken, ruhsatsız 5 tabanca ve uyuşturucu hap ve fişeğe de el konuldu. 

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MAHZEN- 38 operasyonlarında 10 kişinin gözaltına alındığını belirterek şu bilgileri verdi:

“Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan şüphelilerin; Kağıthane ilçesinde 13 Nisan 2024 tarihinde D.E. isimli şahsa yönelik silahla öldürme eylemini ve C.Ö., D.A., M.K., ve S.A. isimli şahıslara yönelik silahla yaralama eylemlerini gerçekleştirdikleri, Esenler ilçesinde 29 Nisan 2024 tarihinde işyeri baskını, 1 Mayıs 2024 tarihinde ikamet kurşunlanması eylemlerini gerçekleştirdikleri ve Başakşehir ilçesinde aynı tarihte işyeri baskını eylemini yaptıkları tespit edildi. Operasyonlar sonucu 5 adet ruhsatsız tabanca ile çok sayıda uyuşturucu hap ve fişeğe el konuldu”

AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASINDA, 7 KİŞİ TUTUKLANMA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASINDA, 7 KİŞİ TUTUKLANMA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

 

Kaynak: anka