Üniversite Kitap Cafe Satranç Turnuvası Sona Erdi Üniversite Kitap Cafe Satranç Turnuvası Sona Erdi

Samandağ Yerel Yönetim Çalıştay Bileşenerinin Türkiye İşçi Patisi(TİP) Samandağ Belediye Başkan adayı Emrah Karaçay, esnaf ziyareti öncesi Abdullah Cömert Alanında düzenlenen basın açıklamasıyla yerel seçim startını verdi.
TÖP, EMEP, TİP, AKDD, Samandağ Emekli Dayanışması, SMF, MOR Dayanışma Kadın Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği ve Yeniden İnşa üyeleri "Samandağ Değişim İttifakı" adıyla bir araya gelerek TİP Samandağ Belediye Başkan adayları Emrah Karaçay'a destek verdi.
Yapılan basın açıklamasında “İlçemizde yıllardır süregelen ve maalesef siyasi bir gelenek haline gelen “rantçı, talancı, yağmacı, köhnemiş” yerel yönetim ve belediyecilik anlayışını reddediyoruz. Köklü bir değişime ihtiyaç duyduğumuzu; mahalle meclislerinden belediye başkanlığına kadar her aşamasında halkın yönetimde söz sahibi olduğu; katılımcı, demokratik, şeffaf, halkçı denetlenebilir, liyakati önemseyen bir yönetim sözü veriyoruz.
Samandağ’ımızın hak ettiği hizmetleri sağlayabilmek adına sizlerden yetki istiyoruz. 
Bizler değişimi başlatacağız. 
Gerçekçi projeler, halkın sorunlarının yerinden tespiti ile sorunlara acil müdahaleler, yapılacak işlerde öncelik sırasının tespitinde halkla karar verme anlayışını vaat ediyoruz.
Biz bu seçimi ceketimizi koysak kazanırız anlayışına sahip olan, Samandağ halkının iradesini hiçe sayanlarla hesaplaşma günü olarak da görüyoruz.
Ankara kulislerinde parayı verene Samandağ yönetme yetkisinin verilmesine karşı halkın iradesini yönetimde hakim kılabilmek için yola çıktık.
Bu düzlemde bizler sol- sosyalist yapılar, yerel dernekler olarak “Samandağ değişim ittifakı” adıyla bir araya geldik.
 Samandağ'da çatı partisi olarak yerel seçimlere adayımız Türkiye İşçi Partisi'nden aday olmasına ve adayımızın Emrah Karaçay olmasında karar kıldık.
Yükümüz ağır farkındayız ama umutsuz değiliz. İnanıyoruz ki birlikte başaracağız. 
Gelin hep birlikte Samandağ yeniden kuralım bu yolu beraber yürüyelim.” ifadelerine yer verildi.
Açıklamanın ardından TİP Belediye Başkan Adayı Emrah Karaçay halkı selamlayan kısa bir konuşma yaptı. Ardından Çarşı Merkezindeki esnafları ziyaret etti.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları