İşçilerin Eylemi, TOKİ İnşaatındaki Skandalı Ortaya Çıkardı İşçilerin Eylemi, TOKİ İnşaatındaki Skandalı Ortaya Çıkardı

Hatay/Samandağ İlçesi Kurtderesi Mahallesinde Mahalle Meclisi girişimi toplantısı gerçekleştirildi. 
Mahalle sakinlerinin yanı sıra Kurtderesi Muhtarı Mehmet Nural, Samandağ belediye Meclis üyesi Ferit Diker’in de katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda mahalle sorunları ve bu sorunların çözümüne ilişkin çözüm önerileri masaya yatırıldı.
Toplantıda Samandağ’ın gündeminde olan rezerv alan konusu da konuşuldu.
Toplantının açılışında konuşan Tuncay Yılmaz, gerçekleştirilen toplantının amacı hakkında bilgi verdi.
Yılmaz konuşmasında, katılan herkese teşekkür ederek “Biz istedik ki bir mahalle toplantısı yapalım. Çünkü Mahallenin sorunlarını en iyi o mahallede yaşayanlar bilir. Mahallemizin sivrisinek sorunundan tutun da çöp sorununa kadar burada ortak bir şekilde konuşup tartışarak Muhatabımız da var Belediye Meclis Üyesi arkadaşımız Ferit Diker’ de aramızda. Kendisine teşekkür ediyoruz toplantımıza katıldığı için.
Direk yerel yönetimle bağının kuracağımız bir arkadaşımız olduğu için burada hepimiz bu sorunlarımızı konuşalım. Buranın sorunları nedir? Ortak olarak ne çözüm üretebiliyoruz? Buranın sorunlarıyla ilgili belediyeden de beklediğimiz nedir? Bunları tartışalım, sorular sorabilirsiniz, çözüm önerilerini sunabilirsiniz. “dedi.
Bu toplantıları başka Mahallelerde de yaptıklarını belirten Yılmaz, her mahallenin ortak sorunları olabileceği gibi kendine özgü sorunlarının da olduğunu vurgulayarak “Bazı mahallelerimizde rezerv alan o mahallelerimizi etkileyecek gibi gözüktüğünden gündem o mahallelerde rezerv alan oldu. Ama Rezerv bizi etkilemiyor diye bir şey söyleyemeyiz. İlçemizin her sorunu bütün mahallelerimizi ilgilendiriyor ve etkiliyor. Onun dışında bizim burada da sorunlarımız var. Onları konuşup tartışacağız. Hepiniz tekrar toplantımıza hoş geldiniz.” dedi.
Kurtderesi Mahalle sakinlerinden Ali Nehir, konuşmasında mahallenin belli başlı sorunlarına dikkat çekti. Nehir, en büyük sıkıntılarının başında yolların durumunun olduğunu vurgulayarak, taziye salonuna ihtiyaçları olduğunu ifade etti.
Mahallenin temizlik sorununa dikkat çeken Ali Nehir, çöplerin toplanması sırasında çöp taşıma araçlarından çöp sularının yollara aktığını ifade etti. Nehir, mahallede çok ciddi boyutta olmasa da geleceğimiz olan gençlerin uyuşturucu batağından kurtarılabilmesi için onların hayatlarına dokunacak işler yapılması gerektiğinin altını çizdi. Nehir, sorunların sadece belediyeye bağlanmaması gerektiğini, vatandaşların da bazı sorunlar için duyarlı davranması gerektiğini sözlerine ekledi.
Mahalle ile ilgili söz alan mahalle sakinleri yaşanan sorunları ve bunlara ilişkin çözüm önerilerini tartıştı. Belediyeden beklentilerini de dile getiren mahalle sakinleri kendi bir WhatsAap grubu oluşturdu. 
Toplantının ardından Hatay Sörf Merkezi yetkilileri Samandağ’daki, gençlere yönelik projeleri olan sörf dersleri ile ilgili bilgilendirme yaptı.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları