ERKAN KARACA

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum Hızlı Tren Demiryolu Projesi için 2024 yılında sadece 2 bin TL bütçe ayrıldığını belirterek, "Çorum- Delice’den bu tarafa gelecek olan hızlı tren hattı için ayrılan parayı öğrendiğimde şok oldum. Çorum hızlı tren için ayrılan bütçe 2024 yılı için sadece 2 bin TL.  Bu proje eğer bu vaziyetiyle 2 bin TL bütçe ile ne kadar yıl sonra Çorum’a hızlı tren gelecek biliyor musunuz? 23 milyon 238 bin yıl sonra ancak Çorum’a hızlı tren gelebilir" dedi.

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum Hızlı Tren Demiryolu Projesi ile ilgili açıklama yaptı. Tahtasız, şunları söyledi:

"ÇORUM’A HIZLI TREN NASIL GELECEK?"

"Resmi Gazete’deki Çorum yatırım programlarını inceleme fırsatım oldu. İncelediğim yatırım programlarında özellikle Çorum’a yıllardır söz verilen hızlı tren projesine ayrılan bütçeyi gördüm. Bu bütçeyi görünce hani siyasilerin bir sözleri vardır hani hatırlarsınız '2023 yılında Çorum’a hızlı tren gelecek ben de o hızlı trene seni bindirmeyeceğim' diyen siyasiler gördük ama maalesef bugünkü geldiğimiz durumdu incelediğimizde şunu gördük; Çorum- Delice’den bu tarafa gelecek olan hızlı tren hattı için ayrılan parayı öğrendiğimde şok oldum. Çorum hızlı tren için ayrılan bütçe 2024 yılı için sadece 2 bin TL. 2 bin TL’yi şöyle hesaplayalım arkadaşlar; Çorum’da bir işçimizin günlük yevmiyesi bin 500 lirayken 2 bin TL ile Çorum’a hızlı tren nasıl gelecek? Bunu sorgulamak gerekiyor. Bu proje eğer bu vaziyetiyle 2 bin TL bütçe ile ne kadar yıl sonra Çorum’a hızlı tren gelecek biliyor musunuz? 23 milyon 238 bin yıl sonra ancak Çorum’a hızlı tren gelebilir.

"ÇORUM’UN AKLIYLA ALAY ETMEYİN"

Lütfen AKP milletvekillerine sesleniyorum, Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum, Bakanımıza sesleniyorum; lütfen Çorum’un aklıyla alay etmeyin. Çorum’a eğer hızlı tren gelecekse bunu çıkın deyin ki bütçemiz yok hızlı tren şu tarihte gelecek. Çorum halkını kandırdığınız yeter. Her seçimden önce geliyorsunuz 'yaparsa AK Parti yapar, hayırlı olsun hızlı tren gelecek', yok. 'Havaalanını biz yaparız', havaalanı yatırım programında yok. Yaparsa yolları AK Parti yapar; bütün ilçelerimizin yolları yapılmamış vaziyette. Alaca yolu yarım, İskilip yolu yarım, Osmancık yolu yarım kaldı. Mecitözü yolu yarım kaldı. Ortaköy yolu yarım kaldı. İskilip’ten gideceğimiz Tosya yolu daha hiç başlanmadı, yarım kaldı. Çorum Hititler’in başkenti maalesef 7 bin 500 yıllık tarihimiz var, Turizm Yolu dediğimiz söz verdiğiniz Boğazkale-Alacahöyük-Şapinuva yol hattı yine yok. Ne olursunuz Çorum’u kandırdığınız artık yeter."

Kaynak: anka