Mercedes-Benz, geliştirdiği yeni dijital teknolojileri, ABD’de düzenlenen ve dünyanın en önemli teknoloji fuarlarından biri olan CES 2024’te tanıttı. 

Dünyanın önde gelen teknoloji firmalarının ürettikleri son teknolojileri sergilediği CES 2024, ABD’nin Las Vegas şehrinde 9-12 Ocak arasında düzenlendi. Fuara 4 binden fazla şirket ve 130 binden fazla ziyaretçi katıldı. 

Mercedes-Benz de geliştirdiği dijital teknolojileri olan CES 2024’te tanıttı. Bu teknolojilerin merkezinde, üretken yapay zeka ve gelişmiş 3D grafikler kullanan yeni MBUX Sanal Asistan yer aldı. MBUX Sanal Asistan, şirket içinde sıfırdan geliştirilen yeni Mercedes-Benz İşletim Sistemi (MB.OS) üzerinde çalışıyor.  

MBUX SANAL ASİSTAN, HİPER KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ BİR KULLANICI DENEYİMİ SUNUYOR 

ORZAKS İLAÇ, LABORATUVARLARINI "DENEY’İMLİ ÇOCUKLAR"A BIRAKTI ORZAKS İLAÇ, LABORATUVARLARINI "DENEY’İMLİ ÇOCUKLAR"A BIRAKTI

CES 2024'te tanıtılan MBUX Sanal Asistan, Mercedes-Benz'in şimdiye kadarki en insan benzeri arayüzü olan MB.OS'i temel alarak, sürücü ile doğal ve empatik bir etkileşim kuran yeni bir yüz sunuyor. Müşteri ihtiyaçlarına uyum sağlayarak hayatı kolay, rahat ve konforlu hale getirmek için üretken yapay zeka ve proaktif zeka kullanıyor. MB.OS'in gücünün yanı sıra gelişmiş üç boyutlu oyun motoru grafiklerinden de yararlanan MBUX Surround Navigasyon, rota rehberliğini ve yardımı sorunsuz bir şekilde bir araya getiriyor. MB.OS'in alan entegrasyonuyla birlikte çalışan bu gelişmiş özellik, otomobilin çevresini gerçek zamanlı olarak gerçekleşen durumlarla eşleştirerek sürücüyü bilgilendiriyor. 

SÜRÜŞ TARZIYLA UYUMLU MÜZİK 

Mercedes-Benz, CES 2024'te, sektörde bir ilk olan yeni eğlence özelliğini de tanıttı. Mercedes-AMG’nin, piyasaya sürmek için Amerikalı girişimci will.i.am ile iş birliği yaptığı MBUX Sound Drive, sahip olduğu gelişmiş yazılımla müziğin sürüş özelliklerine gerçek zamanlı olarak tepki vermesini sağlarken hassas 'araç içi sinyaller' aracılığıyla da araç donanımını müzik yazılımına bağlıyor. Hızlanma ve frenlemeden enerji geri kazanımı ve direksiyon açısına kadar önceden belirlenmiş parametreler dışında diğer araç içi sinyallerle de senkronize olabilen MBUX Sound Drive, örneğin sert hava koşullarında stresi azaltmak ve konsantrasyonu artırmak için rahatlatıcı ritimler sağlamak amacıyla ön cam yağmur sensörlerine uygun çalışabiliyor. 

MERCEDES-BENZ’İN OTOMOBİLLERİ ARTIK HAREKETLİ BİR KONSER SALONU 

Mercedes-Benz, Audible ve Amazon Music ile de güçlerini birleştirerek araç içi hikaye anlatımında Dolby Atmos'un gücünden yararlanıyor. Duyulan her sesi hayata geçirecek bu iş birliği ile araç içindekiler sesli kitaplar, podcast'ler ve müziği kapsayan dinamik, konser salonu gibi bir ses deneyiminin merkezinde yer alıyor. Yeni Mercedes-Benz E-Serisi ve CLE Coupé ve Cabriolet müşterileri için üçüncü nesil MBUX’ın, uzaktan güncellenmesi yoluyla 2024 yılının üçüncü çeyreğinde başlaması planlanıyor. Audible ve Amazon Music hesapları olan müşteriler, her iki uygulamaya ve Dolby Atmos'ta bulunan ilgili içeriklere de erişebiliyorlar. 

ELEKTRİKLİ G-SERİSİ İLE G-TURN 

Mercedes-Benz, CES 2024’te, merakla beklenen ikonik G-Serisi’nin tamamen elektrikli, kamuflajlı prototipini de sergiledi. Sektörde her zaman kendi hayran kitlesine sahip olan G-Serisi, bu kez yepyeni elektrikli versiyonu ile 720 derecelik dönüş özelliğini G-Turn gösterisinde sergileyerek performans iddiasını yine gözler önüne serdi.

ADVERTORİAL YAYIN

Kaynak: