“Kuduzlu Hayvanın İnsanlara Teması Ya Da Saldırısı Olmadı” “Kuduzlu Hayvanın İnsanlara Teması Ya Da Saldırısı Olmadı”

CHP Hatay Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Servet Mullaoğlu, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 2024 bütçesi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı.                            
CHP Hatay Milletvekili Mullaoğlu konuşmasında, deprem bölgesinde yaptırılan köy evlerinin maliyetini gündeme taşırken depremde kaybedilen canlar ve kürsüde fenalaşarak yaşamını kaybeden Milletvekili Hasan Bitmez anısına kürsüye defne dalları bırakarak başsağlığı diledi.
Mullaoğlu, “Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın anısına şu dizelerle başlamak istiyorum: ‘Göz göre göre öldürüldük ey halkım, unutma bizi… Birer mezar taşı gibi savrulduk, Vicdan sustu, hukuk sustu, insanlık sustu. Göz göre göre öldürüldük ey halkım, unutma bizi… Bir gün mezarlarımızda güller açacak, Bir gün sesimiz hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım, unutma bizi.’
Bizim oralarda hem doğum hem ölüm reyhanla karşılanır. Yeni doğan bebeklere reyhan sürülür ki iyi koksunlar, iyi bir hayatları olsun diye. Vefat edenlerimizin de cenazeleri reyhan suyuyla yıkanır ve mezarlarına reyhanlar konulur. Depremde maalesef binlerce vatandaşımızın cenazesi yıkanmadan dahi defnedilmiştir, onların anısına ve tam da bu kürsüde kaybettiğimiz milletvekili arkadaşımızın anısına bu reyhanları bırakıyorum, onlara tekrar Allah’tan rahmet diliyorum.”dedi.
“ADALET VE KALKINMA PARTİSİ, ‘ABARTILMIŞ KÂRLAR PARTİSİ’ HALİNE DÖNMÜŞTÜR”
CHP Hatay Milletvekili Mullaoğlu, 7471 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında çıkarılan Kanun’un birçok maddesinin muğlak ve ucu açık ifadeler içerdiğini belirterek, Kanunda, rezerv alanlarındaki az ve orta hasarlı binalarla ilgili ne gibi işlemler yapılacağına dair bir hüküm bulunmadığını ve bu hususların mutlaka net bir şekilde ifade edilmesi gerektiğini söyledi.
Yine bu kanunun hiçbir yerinde orta ve dar gelirli vatandaşların devlet tarafından nasıl korunacağına ilişkin bir ifade bulunmadığını, iktidarın vatandaşların gelir durumlarını tespit edecek mekanizmaya sahip olduğunu belirterek, orta ve dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmeleri için devletin bu vatandaşlara destek olması gerektiğini söyledi.
Kanuna göre, rezerv alanlarda dar gelirli olan vatandaşların evlerinin yapıldığını ancak ortaya çıkan maliyet farkını ödeyemeyen vatandaşların tapusuna devletin ortak olduğunu belirterek vatandaşlara devletin, ya canın ya tapun şeklinde yaklaşmasının doğru olmadığını dile getirdi.
Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, iktidar sıralarına seslenerek, tüpçü Demirörenlere gösterilen imkân ve hoşgörünün dar gelirli vatandaşlara ve depremzedelere de gösterilmesini istedi.
Depremler sadece kentleri değil, uygarlıkları, tarihin büyük bir parçasını da yıktığını, yaşanan acıların yanında medeniyetlerin, kültürel mirasların ve tarihin büyük bir parçasının da yok olduğunu belirten Milletvekili Servet Mullaoğlu, bu işe rant gözüyle değil bir millî güvenlik meselesi olarak bakmak zorunda olduğumuzu ve bu kanunun tek başına yeterli olmadığını, belediyeler yasasının da mutlaka değişmesi gerektiğinin altını çizdi.
Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu konuşmasının devamında, “Adana Belediyesine yolsuzluk iddiasıyla operasyon yaptınız ancak sizin Bakanlığınız tarafından yaptırılan 37 bin adet 115 metrekarelik köy evlerinden tek bir evin maliyeti 1 milyon 800 bin TL iken, 4 milyon 300 bin TL.  Fatura edilerek kamuyu 66 milyar 595 milyon 700 TL zarara uğrattınız. Bizler bu milletin hakkını korumak için buradayız ve milletin tek bir kuruşunu asla yedirmeyeceğiz” diyerek bu konunun takipçisi olacağını ifade etti.
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin abartılmış kârlar partisine dönüştüğünü belirten CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, “Sizin “Eser Siyaseti” diye adlandırdığınız siyasetiniz “Keser Siyasetine” dönmüştür. Emekliyi, atanamamış öğretmenleri, esnafı, çiftçiyi kesiyorsunuz. Bu siyaset anlayışını asla kabul etmiyor ve ayaklarımız altına alıyoruz.” diyerek konuşmasını noktaladı.
Foto-Haber: Haber Merkezi
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları